У 2009 році було прийнято міську програму «Вінниця – місто, дружнє до дітей», якою серед іншого передбачається, що інфраструктура міста повинна розвиватись з врахуванням потреб та вподобань маленьких вінничан. А ще з 2006 року діє Програма по встановленню дитячих та спортивних майданчиків на прибудинкових територіях. З того часу встановлено більше двох сотень дитячих та спортивних майданчиків у дворах висотних будинків та в мікрорайонах приватної забудови. Великою популярністю користуються й багатофункціональні комплекси, які поєднують у собі ігровий та спортивно-тренажерний майданчики. Їх в місті вже двадцять.

У червні цього року у Вінниці вже встановили два мультикомплекси: на Старому місті та у мікрорайоні Вишенька. А нещодавно розпочалися роботи по облаштуванню спортивного майданчика біля будинку по проспекту Космонавтів, 32, що поблизу школи №23. Тут встановлять чотири тренажери: «Жим від грудей», «Маятник», «Вершник» та для пресу. А також – рукохід, турнік, шведську стінку та бруси для занять стрітворкаутом. На території майданчику розмістять інформаційну дошку з поясненнями як правильно користуватися тренажерами. Також тут буде лавка та урна для сміття, а сам майданчик матиме декоративну огорожу. Для зовнішнього освітлення встановлять дві металеві опори з чотирма світлодіодними світильниками. Крім того, планується відновити зелені зони навколо майданчика та провести ямковий ремонт асфальтного покриття вже існуючого волейбольного поля.

«Наразі тут вже проведено планувальні роботи, викопано траншею під кабель для зовнішнього освітлення, прокладено кабель, встановлено бордюр. А також – проведено земляні роботи для встановлення спортивного обладнання. Планується, що всі роботи з будівництва спортивного майданчика будуть завершені до кінця серпня», – каже директор департаменту міського господарства Василь Броварник.

Крім того, вже виконано розбивку дитячого та спортивного комплексу на території школи №36. На дитячому майданчику буде п’ять атракціонів: ігровий комплекс «Джунглі», карусель «Васильок» та три гойдалки, одна з яких – «Балансир». На спортивній зоні буде встановлено чотири тренажери, а також рукохід, турнік, шведська стінка та бруси для стрітворкауту. Для зручності вінничан, які приходять на майданчик, тут встановлять сім лавок та урни для сміття. Навколо майданчиків облаштують зовнішнє освітлення: встановлять 4 металеві опори зі світлодіодними світильниками. Повний комплекс робіт завершать до початку навчального року.



Переглядів: 4106
Поширень: 0