Впродовж місяця новорічних свят на вінничан чекає багато цікавих заходів: Головна ялинка міста зустріне своїх гостей у новому «вбранні», новорічна Резиденція знову відкриє свої двері для малечі, у місті знову пройде вже традиційний Різдвяний ярмарок. Спритні та завзяті вінничани зможуть позмагатись за кубок Діда Мороза у турнірі «BattleVINN», поціновувачі кулінарії знайдуть для себе багато цікавого на фестивалі смаколиків «FoodFest», а шанувальникам народної творчості та фольклору буде цікаво на фестивалі «Різдвяне диво».

Відкриття Головної ялинки вже за сталою традицією відбудеться 19 грудня о 18:00 в Центральному парку культури та відпочинку. Цього вечора на вінничан чекає концертна програма від творчої майстерні «Зоряна мрія» міського Палацу мистецтв та гурту «Sunrise». Спеціальні гості свята – MC Француз та DJ SteveV .

Цього ж дня, але дещо раніше, о 16:00, відкриє свої двері для маленьких відвідувачів новорічна Резиденція, куди діти зможуть приходити до Святого Миколая, Діда Мороза та інших новорічних героїв. Працюватиме вона в будні з 16:00 до 20:00, а у вихідні та святкові дні з 14:00 до 19:00. З 19 по 25 грудня дітей у Резиденції чекатиме з подарунками святий Миколай. З 26 грудня і по 15 січня діток зустрічатиме Дід Мороз.

Різдвяний Вертеп, фестиваль смаколиків «FoodFest» та інші цікавинки чекатимуть на вінничан на новорічні свята

Біля Резиденції на майдані Незалежності розташується і казкова ялинка зі святкових вогнів, та з’явиться ще одна новинка – різдвяний Вертеп, дев’ять фігур якого матимуть справжній одяг з натуральних тканин. А фотолокація «Смайл-сіті», біля якої діти та дорослі полюбляють робити селфі, цього року переміститься ближче до адмінбудівлі Вінницької міської ради.

Іншими локаціями, де будуть проходити новорічні та різдвяні заходи, стануть Європейська площа, бібліотеки-філії та кінотеатр «Родина».

У Центральному парку біля Головної Ялинки впродовж місяця будуть проводитись різні фестивалі, концерти, дитячі розважальні програми.

«Буде відбуватись багато заходів на різні вподобання і для людей різного віку. В тому числі серед новацій на свята – цього року ми запроваджуємо фестиваль смаколиків «FoodFest» з майстер-класами від учасників телевізійного проекту «Майстер-шеф». Відзначення Дня Європи і Дня міста показали, що є попит на вуличну їжу. Але ми наголошуємо, що без алкоголю. Тому ми вирішили на новорічні та різдвяні свята започаткувати фестиваль вуличної їжі», - розповів міський голова Сергій Моргунов на прес-конференції 7 грудня під час презентації святкових заходів.

Різдвяний Вертеп, фестиваль смаколиків «FoodFest» та інші цікавинки чекатимуть на вінничан на новорічні свята

Також біля ялинки відбудуться:

  • фольклорне шоу «Різдвяні зустрічі»;
  • Фестиваль національних меншин «В нас різні мови і обряди, та все ж єдина ми сім’я»;
  • турнір «BattleVINN» на Кубок Діда Мороза;
  • «Роквінфест».

Детальний план новорічної програми на сайті "Святкові заходи" .

Ці новорічні свята місто зустрічатиме з новою Головною ялинкою в Центральному парку. Вона матиме новий дизайн та інші прикраси .

Також новими вогнями засяє центральна вулиця міста – Соборна буде прикрашена в єдиному стилі. Гірлянди, які тут розміщувались на новорічні свята в минулі роки, перемістяться на вул. Пирогова. Також цього року нова ілюмінація з’явиться і в інших мікрорайонах міста.

Різдвяний Вертеп, фестиваль смаколиків «FoodFest» та інші цікавинки чекатимуть на вінничан на новорічні свята

Завершаться новорічні та різдвяні свята 19 січня закриттям Головної ялинки міста. Цього вечора пройде фінал турніру “BattleVINN”, виступ лауреатів І-го Рок-фестивалю «РОКВІНФЕСТ» та театрів вогню. Спеціальним гостем свята стане гурт «SELFY».

Міський голова зазначив також, що вже традиційно 31 грудня, 1 та 7 січня проїзд у громадському транспорті КП «ВТК» буде безкоштовним.



Переглядів: 4544
Поширень: 0