Сьогодні, 21 грудня, у приміщенні вінницького Центру інновацій та підприємництва iHUB відбулась прес-конференція щодо акції «Підтримай Вінницю online!» за участі громадських активістів. Які закликали всіх вінничан та друзів міста підтримати Вінницю у голосуванні за кращого мера-інноватора, яке триватиме до 11 січня на сайті «Української правди». Це видання спільно з Міжнародним самітом мерів зараз саме проводить завершальний етап, - online голосування, - по визначенню переможця рейтингу міських голів серед ТОП-5 фіналістів. Серед них – Вінницький міський голова Сергій Моргунов.

З 18 грудня розпочався фінальний етап спеціального проекту "Рейтинг українських мерів-інноваторів", мета якого – продемонструвати міста з населенням до 500 тисяч осіб, де найуспішніше впроваджуються інновації.

Визначення переможця рейтингу мерів-інноваторів, який ініціювали та проводять Міжнародний саміт мерів та Інтернет-видання «Українська правда», відбудеться за результатами он-лайн голосування на сайті видання.

За результатами попередніх етапів проекту до ТОП-5 мерів інноваторів увійшли: Вінницький міський голова Сергій Моргунов, очільник Тростянця (Сумської області) Юрій Бова, голова міста Долина Володимир Гаразд, Віталій Луков з Вознесенська та мер Житомира Сергій Сухомлин.

«Наша ініціатива - це маленька громадська кампанія, яка триватиме до 11 січня 2018 року. Ми зараз звертаємось не тільки до вінничан, а й усіх тих людей, які були у нас в місті та на власні очі бачили ті інновації, які є у Вінниці, та гарно працюють у нас. Звертаємось до всіх, хто хоче справжніх реформ та підтримує децентралізацію на місцях. Та, звісно, основну активність мають проявити вінничани. Вінниця має перемогти, і це справа честі кожного свідомого мешканця. Ми вважаємо, що цей статус Інноваційного міста є справедливим для Вінниці, тому закликаємо вінничан це підтвердити, взяти свій гаджет та проголосувати», - зазначила одна із організаторів акції «Підтримай Вінницю online!» Христина Коваленко.

 Громадські активісти закликали вінничан долучатися до акції «Підтримай Вінницю online!»

Голосування на сайті «Української правди» закінчиться 11 січня 2018 року. Переможець буде оголошений вже 12 січня. Кожен з присутніх на сьогоднішній прес-конференції мав змогу розповісти про ті інновації, які впроваджуються у різних сферах життя Вінниці. Це благодійність, розвиток ІТ-сфери, інновації для молоді та громадськості, креативні простори та екологічні інновації.

«Я - студент Донецького національного університету. Якось так прийнято вважати, що інноваційність – це завжди ІТ- технології. Ми в минулому році виграли конкурс ІТ- проектів в сфері демократії, і зараз ми у Вінниці на етапі фінального впровадження сервісу. Це новий сервіс, яким ви зможете користуватися з 2018 року – додатки у смартфони, де ви зможете створювати звернення до «Цілодобової варти», матимете онлайн-чат з «Цілодобовою вартою». Також можна буде читати новини, які ви оберете під час реєстрації. Це буде адресна інформації для кожного жителя. Більше року назад у нас була лише ідея, і ми вибрали саме Вінницю для її реалізації. Команда Вінницької міської ради повністю нас підтримала, і навіть двох студентів влаштували на роботу», - каже представник проекту INFORMER FOR CITIZENS Назар Дяків.

 Громадські активісти закликали вінничан долучатися до акції «Підтримай Вінницю online!»

Ганна Воронюк, керівник громадського простору «Level 80», зазначила, що у Вінниці чимало інновацій впроваджується і для молоді. «Цього року ми мали можливість споглядати, як проводилися масштабні роботи у парках, на міських алеях. Важливим для молоді є те, що на вулицях міста встановили USB-зарядки для мобільних телефонів. Це величезні плюс для молоді, яка постійно «сидить» у гаджетах. Також додалося багато локацій для фотографування, адже зараз ера селфі. У Вінниці багато місця, де можна зробити гарні фото, наприклад, біля геометричної фігури на Київській та на проспекті Космонавтів. В кожній частині міста є така локація, яка заслуговує на увагу. Якщо говорити про креативні простори, то на них дійсно є попит. Молодь має, де реалізовувати свої творчі ідеї, виступати із своїми гуртами, проводити тренінги та майстер-класи. Приємно, що міська влада це підтримує. Зовсім недавно відкрився «Level 80» саме за підтримки міської ради. І нас відрізняє від інших те, що у нас все безкоштовно. Ми всі робимо спільну роботу для покращення нашого міста», - говорить Ганна Воронюк.

 Громадські активісти закликали вінничан долучатися до акції «Підтримай Вінницю online!»

Молоді громадські активісти також відзначили, що міська влада йде на діалог з громадою. «Міська влада велику увагу приділяє інноваціям у різних сферах життя міста. І саме головне, що у цьому є діалог з громадськістю, зі спільнотами – це форми опитування, голосування. Є можливість початківцям-промисловцям розпочати свій бізнес, створити нові робочі місця і нові можливості. Це теж інноваційний підхід у цій сфері. Якщо брати сферу ІТ-технологій, то розроблено і впроваджується концепція інноваційна технопарку. Сподіваємося, що до весною 2018 року почнеться практичне її впровадження. В технопарку буде приміщення, де можна буде розробляти нові гаджети», - розповів Іван Полюкович представник ІТ-кластеру у Вінниці.

 «Я є одним із співавторів і ініціаторів впровадження проекту по роздільному збору сміття у Вінниці в рамках ініціативи «Екологічне місто». Цей проект був запроваджений у місті у 2015 році. Ще одна із інновацій – це уже два роки поспіль у Вінниці проводиться аукціон проектів, в рамках якого реалізуються міські громадські ініціативи завдяки плідній співпраці з вінницьким бізнесом та міською владою. Це чудовий майданчик, де видно співпрацю влади, громади і бізнесу», - додала представник БФ «Подільська громада» Марина Сидоріна.

Громадські активісти закликали вінничан долучатися до акції «Підтримай Вінницю online!»

Учасники прес-конференції наголосили: дуже важливо розуміти кожному, що віддавши свій голос за вінницького мера Сергія Моргунова – це голос за саме місто Вінниця. «Вся робота, яка ведеться у місті, всі інновації, які впроваджено, та ті, що чекають на свій час, це все відбувається за активної роботи не тільки всієї команди виконавчого комітету, а й громадських активістів. Місто, яке розвивається, це як людина, яка щодня працює над собою. Готова чути критику та реагувати на неї, відповідно, стаючи сильнішою та впевненішою. Ми щиро любимо своє місто та вболіваємо за нього. Для цього потрібно щонайменше зробити один клік на сайті «Української правди» з будь-якого гаджету. Здавалося б просто, але місто Вінниця потребує цих кліків від кожного вінничанина, від тих, хто був у нашому місті та встиг у нього закохатись, від близьких і друзів, від незнайомих перехожих та всіх тих, у кого Вінниця в серці. На сторінці «Підтримай Вінницю online!» ми будемо виставляти гарні коментарі, красиві фото, які стосуються Вінниці, - додала Христина Коваленко.



Переглядів: 2154
Поширень: 0