Депутат Вінницької обласної ради, член фракції партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність», голова постійної комісії з питань місцевого самоврядування та адміністративно-територіального устрою, міжнародного і міжрегіонального співробітництва, регіональний представник благодійного фонду “Допомоги онкохворим дітям” Лариса Білозір домоглася перших зрушень у вирішенні проблеми зараження онкохворих дітей у Вінниці на гепатити С.

«Завдяки підтримці депутатів Вінницької обласної ради та обласної державної адміністрації працює комісія, яка вже найближчим часом надасть результати перевірки щодо зараження онкохворих дітей гепатитами. Дякуючи журналістам та громадськості, завдяки яким це питання набуло резонансу, в рамках програми МОЗ з держбюджету буде профінансовано придбання обладнання для станції переливання крові, сучасний аналізатор ІХЛА та ПЛР, а облбюджеті передбачені кошти на витратні матеріали та ремонт і розширення приміщення станції крові», - сказала депутатка.

Нагадаємо, що у грудні Лариса Білозір звернулася з депутатським запитом та ініціювала відповідні перевірки в онкогематологічному відділенні Вінницької обласної дитячої лікарні, у Вінницькій обласній станції переливання крові. Адже за інформацією депутата, гепатитом С було заражено 35 дітей, які лікувалися в онкогематологічному відділенні.

Завдяки депутатському запиту Лариси Білозір виділено також 200тис. грн. воїну АТО на лікування онкохворої дитини. «Тут також мало місце переливання крові в жовтні 2015 року в Вінницькій обласні дитячій лікарні. А під час обстеження в Німецькій клініці в лютому було виявлено гепатит А,Б та С», - наголосила депутат.

Вона також домоглася фінансової допомоги з боку Гайсинської міської та районної рад на лікування онкохворої Ірини Парфенюк з Гайсина. Дівчинці через гепатит не можна провести трансплантацію кісткового мозку.

12 лютого на сесії Вінницької обласної ради Лариса Білозір виголосила ще два депутатських звернення, які стосуються збільшення видатків на лікування раку молочної залози та створення робочої групи за участю батьків дітей, які перебували на лікуванні у відділенні онкогематології задля збору доказів зараження дітей гепатитом, а також службового розслідування щодо діяльності керівництва медичного закладу.



Переглядів: 3676
Поширень: 0