Світлана та Антон Переверзій

Відремонтоване за останніми вимогами часу приміщення, світлі кабінети з усім необхідним устаткуванням, доброзичливий медперсонал – все це оточує молодих випускників медичного університету, сімейних лікарів за спеціальністю, Світлану та Антона Переверзій. Вони – молоде подружжя, лікарі-інтерни другого року інтернатури. А ще вони – повноправні члени дружнього колективу амбулаторії, освічені та старанні. Від своїх наставників беруть все краще для роботи та вносять свіжий струмінь знань і ґрунтовної фахової підготовки у роботу сільської амбулаторії.
Односельці довіряють Світлані і Антону, вбачають в них своїх сімейних лікарів на довгі роки, а місцеве керівництво задля того, щоб вони залишились працювати на селі, вже зараз продумує питання забезпечення житлом молодого подружжя.

Любов Спірідонова під час робочої поїздки до Томашпільського району відвідала Гнатківську амбулаторію ЗПСМ

За словами заступника голови ОДА Любові Спірідонової, яка під час робочої поїздки до Томашпільського району відвідала Гнатківську амбулаторію ЗПСМ, початок трудової діяльності цього молодого подружжя співпав із часом, коли розвиток первинної медико-санітарної допомоги на засадах сімейної медицини розглядається в Україні як стратегічний напрям і знаходиться під постійним контролем Президента Віктора Януковича. Саме завдяки цьому на сьогодні 30 % всіх коштів, які виділяються з державного бюджету на реформування медичної галузі, направляються на розвиток та розбудову сімейної медицини: підготовку кадрів, забезпечення належними умовами праці та гідною зарплатою. Тому ми маємо всі підстави сподіватись, що така перспективна молодь, як Антон та Світлана буде залишатись працювати на селі.

прийом пацієнтів

З 1 по 30 вересня мешканці Вінницької області зможуть вільно обрати собі сімейного лікаря - фахівця, який день у день буде допомагати усім членам родини залишатися здоровими та жити повноцінним життям.

Тому вже зараз слід замислитися над тим, якого лікаря загальної практики — сімейної медицини обрати, кому із фахівців можна довірити своє здоров’я і життя.

Авторитет сімейної медицини на селі піднімати молодим!

Коло проблем, які вирішує сімейний лікар значно ширше, ніж у дільничного терапевта чи вузького спеціаліста в поліклініці. Сімейний лікар активно виявляє хворого, орієнтується у своїй роботі на стан здоров\'я членів родини, враховує фактори ризику та параметри здоров\'я сім\'ї тощо. Така форма організації первинної медико-санітарної допомоги забезпечує індивідуальне первинне і непереривне спостереження за здоров’ям людей з моменту народження і протягом всього життя.

Наснаги вам та вдячних пацієнтів, Світлано та Антоне Переверзій!

Для довідки:

Розвиток сімейної медицини та створення амбулаторій загальної практики на засадах сімейної медицини у Вінницькій області бере свій початок з 2001року. На виконання Постанови Кабінету Міністрів України від 20 червня 2000 р.№ 989 «Про комплексні заходи щодо впровадження сімейної медицини в систему охорони здоров’я» розпочалося впровадження сімейної медицини.

Значний поштовх для подальшого розвитку інституту сімейного лікаря дала реформа медичної галузі, основні кроки якої визначені Президентом України у Програмі економічних реформ на 2010-2014 роки «Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава» та спрямовані на поліпшення здоров’я населення, забезпечення рівного й справедливого доступу всіх членів суспільства до медичних послуг належної якості.

Так, до реформування галузі в області нараховувалось 160 амбулаторій загальної практики сімейної медицини, у 2013 році їх кількість зросла до 281. Таким чином, тільки за 2,5 роки реформування на Вінниччині створено 121 новий заклад охорони здоров\'я сімейного типу.

На сьогоднішній день у Вінницькій області функціонує 33 Центри первинної медико-санітарної допомоги, до складу яких ввійшли лікарські амбулаторії та фельдшерсько-акушерські пункти.

У 2013 році заплановано фінансування районних програм «місцевих стимулів» на загальну суму 4,23 млн. грн. за рахунок коштів районних бюджетів

Сьогодні завдяки програмам «місцевих стимулів» у Вінницькому Національному медичному університеті навчається 55 студентів з числа осіб, що проживають у сільській місцевості, отримали житло 11 сімей медичних працівників, виділено 3 земельні ділянки для забудови. До кінця року планується вручити ключі від житлових будинків ще 6 медичним працівникам в сільській місцевості.



Переглядів: 4828
Поширень: 0