Тиждень тому Вінницька міська рада оголосила черговий щорічний конкурс фінансової підтримки соціально-культурних проектів громадських організацій та спілок. Прийом заявок на участь у конкурсі триватиме до 31 березня, а розмір грантів становитиме від 5 до 50 тисяч гривень. Загальний фонд цієї програми у поточному році збільшено вдвічі. Переможцями стануть ті громадські об’єднання, проекти яких будуть визнані найкреативнішими і найкориснішими для міста.

Одним з пріоритетних напрямків розвитку нашого міста є співпраця міської влади з громадськими об’єднаннями. Для цього у Вінниці вже три роки поспіль діє конкурс щодо фінансової підтримки соціально-культурних проектів громадських організацій та спілок. Цього року він стартував наприкінці лютого.

«Пріоритетні напрямки конкурсу визначені Стратегією розвитку «Вінниця - 2020». Серед них – формування сильної місцевої громади, економічний розвиток, спрямований на високий та якісний рівень зайнятості, сталий екологічний розвиток і покращення якості надання комунальних послуг, якість соціального життя, збалансований просторовий розвиток. Для прикладу, проекти можуть стосуватися підвищення енергоефективності, популяризації велосипедного руху, здорового способу життя, підвищення соціальної інтеграції людей з обмеженими фізичними можливостями, створення цікавих інтерактивних заходів для вінничан, формування креативного міського середовища тощо», – розповідає начальник інформаційно-аналітичного відділу департаменту правової політики та якості Володимир Хорошев.

Мінімальний розмір гранту становить 5 тисяч гривень, максимальний – 50 тисяч. При відборі проектів конкурсна комісія звертатиме увагу на актуальність запропонованих ідей для громади Вінниці, важливість результатів їх реалізації та ефективність з огляду на витрачені ресурси. Також матиме значення партнерська підтримка інших організацій, залучення власних ресурсів та фінансування з інших джерел.

Цього року Програма надання фінансової підтримки громадським організаціям, громадським спілкам на реалізацію соціально-культурних проектів у м. Вінниці є лише частиною більш розгорнутої Програми сприяння розвитку інституцій громадянського суспільства на 2015-2017 роки. Цей документ прийнятий у грудні минулого року, спрямований на широку підтримку діяльності громадських організацій та допомогу у їх розвитку.

Для того, щоб взяти участь у конкурсі необхідно до 31 березня 2015 року подати заяву та документи у друкованому вигляді до відділу звернень апарату міської ради (канцелярію) (вул. Соборна, 59, І поверх). З переліком необхідних документів можна ознайомитися на офіційному сайті міської ради в розділі «Громадські об’єднання»

Крім того, потрібно надіслати на e-mail: [email protected] з написом у темі: «Конкурс соціально-культурних проектів 2015» електронні копії реєстраційної картки, опису та кошторису соціально-культурного проекту.

Іззапитаннями щодо умов конкурсу звертайтеся до департаменту правової політики та якості міської ради (вул. Соборна,59, каб. № 708, тел.: 59-51-36, 59-51-55, e-mail: [email protected]).​



Переглядів: 3268
Поширень: 0