На офіційному сайті міської ради в тестовому режимі запрацював новий сервіс, за допомогою якого можна розрахувати податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. Он-лайн калькулятором можуть користуватися як підприємці, так і вінничани-власники нерухомості.

Податок на нерухоме майно входить до переліку місцевим податків та зборів. Відповідно до змін до Податкового кодексу вже з січня 2016 року чверть вінничан платитимуть податок на житлову нерухомість (при перевищенні площі квартир понад 60 кв. м. та будинків понад 120 кв. м.), інші ж 75 % городян взагалі не підпадають під категорію платників цього податку, адже не мають площі перевищення. Окрім того, міською радою визначено пільгові категорії громадян, які матимуть нульову ставку податку.

Ставки ж на комерційну нерухомість у Вінниці є диференційованими, і їх встановлено відповідно до розташування об’єктів підприємницької діяльності. У 2016 році вони становитимуть від 0,25 до 1,5 % від мінімальної заробітної плати (у цьому році – половину від ставок, встановлених на наступний рік). Міською радою також визначено механізм пільгового оподаткування по цьому виду податку.

На сайті міської ради можна розрахувати податок на нерухомість

Для зручності вінничан на сайті міської ради створено новий сервіс: «Калькулятор місцевого податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки». У вкладках зліва можна ознайомитися з інформаційними матеріалами – рішеннями міської ради, ставками податку, об’єктами оподаткування, та хто може бути платником податку. Також тут викладено і пільги та пільгові ставки по податку.

За допомогою самого калькулятора можна прорахувати величину податку, який сплачуватиме платник податку – юридична чи фізична особа. Сервіс дозволяє обрати тип нерухомості та, відповідно до площі, прорахувати величину податку на майно. При розрахунку податку на комерційну нерухомість обов’язково вказується і місце розташування об’єкта, адже калькулятор прораховує величину податку не тільки в залежності від площі та типу нерухомості (готельна, офісна, торговельна будівля, господарська споруда і т. ін.), але й враховує і зону його розташування.



Переглядів: 9168
Поширень: 0