С. Моргунов: Коронавірус нікуди не зник – вінничанам варто бути пильними

У Вінниці від коронавірусу одужало вже 410 людей, хворіють 223 вінничан. Разом з тим, щодня у місті фіксуються нові випадки цього захворювання, зокрема, COVID-19 було виявлено у працівників вінницького РАЦСу та МКУП "Міськсвітло". Тому місто й надалі має жити за протиепідеміологічними правилами та готуватись до ймовірного погіршення ситуації. Про це сьогодні розповів міський голова Сергій Моргунов під час онлайн-брифінгу. 

З початку епідемії у Вінниці зареєстровано 642 лабораторно підтверджених випадків інфікування коронавірусом, з них 59 – у дітей (9%). 410 людей одужали. На жаль, є уже дев’ять летальних випадків від COVID-19.

Станом на сьогодні хворіє 223 вінничанина, в тому числі 23 дитини. На стаціонарному лікуванні в медичних закладах перебуває 47 містян. В реанімаційному відділенні МКЛ №1 - 7 пацієнтів, з них шестеро з COVID-19, стан їх стабільно важкий; а також 1 пацієнт з підозрою на коронавірус. 

В реанімаційному відділенні Вінницької районної лікарні лікується два вінничанина з коронавірусом. Їх стан важкий. Один з пацієнтів підключений до апарату штучної вентиляції легень. Амбулаторно лікуються вдома – 176 пацієнтів. Під спостереженням сімейних лікарів перебуває 669 осіб.

В місті продовжують працювати 16 мобільних бригад у п’яти Центрах первинної медико-санітарної допомоги. З третього квітня вони здійснили 4326 виїздів та відібрали 8610 зразків для ПЛР-тестів. 

«Не можна сказати, що ситуація на сьогодні досить оптимістична. Тому наголошую на тому, що вінничанам потрібно уважно відноситись до власного здоров’я та здоров’я своїх рідних та близьких, – каже міський голова Сергій Моргунов. – Коронавірус нікуди не зник: по місту є локальні випадки захворювання на COVID-19, в тому числі по різних колективах. Причому зараження відбувається переважно через побутові контакти».

Також міський голова розповів, що на базі Муніципального діагностичного центру буде створений міський лабораторний центр для ПЛР-тестування. Вже визначено приміщення та почались чорнові роботи по підготовці приміщень силами самого діагностичного центру. Зараз фахівці допрацьовують проектно-кошторисну документацію. Після чого проект має пройти державну експертизу. Потім буде оголошено тендери на капремонт приміщень та придбання обладнання, зокрема, ПЛР-аналізатора. «Я поставив завдання – до початку 2-ї хвилі пандемії лабораторія має запрацювати», – каже Сергій Моргунов.



Переглядів: 2279
Поширень: 0

Останні новини