Як отримати допомогу по частвокому безробіттю

Майже 200 представників малого та середнього бізнесу Вінниці, у червні,  уже отримують допомогу по частковому безробіттю, що дозволить забезпечити грошові  виплати понад двом тисячам працівникам міста, які втратили частину заробітної плати внаслідок вимушеного зупинення (скороченням) діяльності у зв’язку з карантином. Загальна сума фінансової допомоги  для цих підприємств складає більше 10 млн. грн.

Нагадаємо! Фізичні особи-підприємці, які через запровадженні карантинні заходи не працювали або ж скоротили свою діяльність і не мають найманих працівників, протягом шести місяців до зупинення чи скорочення діяльності сплачували єдиний соціальний внесок також мають право на допомогу по частковому безробіттю завдяки урядовим ініціативам, а саме - ухваленню Постанови КМУ від 03.06.2020 р. № 453 «Про внесення змін до Порядку надання та повернення коштів, спрямованих на фінансування допомоги по частковому безробіттю на період карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2».

У щоденному режимі опрацьовуються нові звернення  вінницьких підприємців, які зупинили свою діяльність в умовах запровадженого карантину. Так, до прикладу, впродовж 22 червня опрацьовано 160 пакетів документів, поданих до центру зайнятості, зокрема, фізичними особами-підприємцями, які не мають найманих працівників. Станом на 23 червня, правом отримання допомоги по частковому безробіттю уже скористались 400 ФОПів,  які призупинили свою діяльність в умовах запровадження карантину.

Якщо ви фізична особа-підприємець і бажаєте отримати допомогу по частковому безробіттю, зверніться, будь ласка, до центру зайнятості за місцем сплати єдиного внеску впродовж 90 днів з моменту зупинення чи скорочення діяльності з таким переліком документів:

заява на отримання допомоги в довільній формі; копія наказу з датою зупинення чи скорочення діяльності; довідка про сплату ЄВ за останніх 6 місяців; відомості до Додатку 2 Порядку.

За необхідності можете отримати інформацію чи консультацію фахівців служби зайнятості.

Телефони центрів зайнятості Вінниччини за посиланням



Переглядів: 2310
Поширень: 0

Останні новини