В Оратові завершено капітальний ремонт сучасного навчально-виховного комплексу

У новому навчальному році на школярів та дошкільнят після капітального ремонту чекає  оновлений навчальний заклад на 226 учнівських місць.  Проєкт  «Капітального  ремонту загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів (початкова школа)  смт. Оратів із впровадженням енергозберігаючих технологій» увійшов до переліку 15 об’єктів Державної програми «Велике будівництво», які реалізовуються в області у 2020 році. Наразі будівельні роботи завершено, подані  відповідні документи для отримання дозволу на введення в експлуатацію.

Загальна кошторисна вартість будівництва складає 4496,071  тис грн. На його закінчення у 2020 році із місцевого бюджету було виділено 876,800 тис грн., а фінансування з ДФРР склало 651,575 тис грн., як і передбачалось  кошторисом.

Оратівська середня школа, дошкільний начальний заклад,  дитяча музична школа  розташовані  поряд у парку культури та відпочинку, де також наявні ігрові та спортивні майданчики, пішохідні доріжки, літній театр. Таке сусідство дає можливість створити комплекс закладів, що займаються інтелектуальним, духовним, культурним та фізичним розвитком дитини. Тож будівництво на базі опорної Оратівської школи сучасного  комплексу виховання та навчання дітей -  перспективна ідея, спрямована на розвиток громади.

До того ж, при виконанні робіт, вдалось зекономити кошти в розмірі 195,99 тис. грн., які  вирішили спрямувати на забезпечення потреб осіб з інвалідністю. Адже, інклюзивність, залучення всіх дітей, без винятку, до освітнього процесу – це важливе завдання, яке поступово реалізує Кабінет Міністрів України. Тож пріоритет місцевої громади – створити інклюзивне середовище для всіх, хто його потребує.

Варто наголосити, що реалізація даного проєкту дасть можливість зміцнити матеріально-технічну базу комунального закладу як опорної школи громади та  району, уникнути нарікань на неналежний температурний режим, непривабливий зовнішній вигляд будівлі, слабку технічну оснащеність. А впровадження енергозберігаючих технологій дозволить значно скоротити бюджетні витрати на опалення закладу та проведення ремонтних робіт.



Переглядів: 3879
Поширень: 0

Останні новини