Стратегія 3.0: Вінничан запрошують долучитися до обговорення екосистеми в міській та сільській місцевості

У вівторок, 11 серпня, о 16:00 відбудеться експертне обговорення напряму стратегічного розвитку перспективної Вінницької міської ОТГ – «Як покращити екосистеми в міській та сільській місцевостях». Захід пройде в режимі ZOOM-конференції, тож усі бажаючі взяти участь в обговоренні мають попередньо зареєструватись, щоб отримати посилання на онлайн-зустріч. 

У Вінниці триває розробка проекту Стратегії розвитку Вінницької міської ОТГ до 2030 року. Цей новий документ має включати в себе пріоритети розвитку на наступні 10 років не лише Вінниці, а й сусідніх сіл, які відповідно до Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 06 травня 2020 р. № 512-р «Про затвердження перспективного плану формування територій громад Вінницької області» мають увійти до Вінницької об’єднаної територіально громади.

В рамках написання проекту Стратегії розвитку Вінницької міської ОТГ до 2030, яка має робочу назву «Вінниця 3.0», триває серія онлайн-зустрічей з фахівцями різних сфер та активними громадянами, де обговорюються пріоритетні напрями розвитку громад.  

Чергове таке обговорення з громадськістю відбудеться 11 серпня, і триватиме з 16:00 до 18:00. Обговорюватиметься тема «Як покращити екосистему в міській та сільській місцевостях». Під час дискусії обговорюватимуть такі питання:

Зміна клімату і місто: як зробити місто більш стійким та адаптивним до змін Чи реально створити зелений каркас Вінницької ОТГ?  Як організувати публічні простори (в т.ч. в сільських громадах) ? Які інноваційні рішення можна було б розробити на місцевому рівні? Малі річки та водні об’єкти як ресурс. Повітря і ґрунти – яка зараз ситуація і де ми хочемо опинитися через 10 років?

Усі бажаючі долучитися до обговорення мають зареєструватися за посиланням

Детальніше з переліком заходів та нормативною базою можна ознайомитись тут .

 Крім того усі активні громадяни та громадянки можуть надсилати свої пропозиції  щодо розвитку об’єднаної громади на наступні 10 років на електронну скриньку vmotg2030@vmr.com.ua



Переглядів: 2152
Поширень: 0

Останні новини