За останні п’ять років у Вінниці виконали капітальний ремонт 180 прибудинкових територій

Про це міський голова Сергій Моргунов повідомив сьогодні, сьомого серпня, під час традиційного онлайн-брифінгу. Питання капремонту прибудинкових територій – одне із найпоширеніших серед вінничан. Очільник міста пояснив, як визначається черговість капремонтів дворів багатоповерхової забудови та повідомив, який обсяг робіт виконано за останні п’ять років. 

Комплексний ремонт прибудинкові території розпочався у Вінниці кілька років тому.   Алгоритм наступний: мешканці, які хочуть, аби саме їхній двір оновили, звертаються до департаменту житлового господарства міської ради; після цього фахівці збирають та аналізують усю необхідну інформацію, роблять висновок по зношеності зовнішніх мереж, що підходять до будинків, обстежується стан асфальтного покриття. Враховується й те, чи готові мешканці долучитися до міської програми співфінансування, якщо йдеться про додаткові пропозиції від жителів будинку – облаштування паркувальних зон, дитячих майданчиків або додаткових елементів благоустрою.  

«В цілому у місті біля 2000 багатоквартирних будинків. З них старої забудови, до 70-х років минулого століття, не менше третини. За останні п’ять років ми виконали капітальний ремонт 180 прибудинкових територій. Ми використовуємо комплексний підхід. Враховуємо стан інженерних мереж, самої прибудинкової території, влаштування дитячих майданчиків, клумб, лавочок, місць для паркування автомобілів та інше. Ми маємо певний алгоритм з точки зору пріоритетності проведення капітальних робіт на тій чи іншій території. Хочу сказати, що цього року ми проводимо ремонті роботи у 36 дворах», - зазначив міський голова Сергій Моргунов

Варто зазначити, що мешканці, які хочуть, аби на їхній прибудинковій території провели ремонті роботи капітального характеру, мають цього року звернутися до департаменту житлового господарства, щоб можна було спланувати відповідні видатки при формуванні бюджету громади 2021 року.




Переглядів: 2686
Поширень: 0

Останні новини