Розпочато громадське обговорення Стратегії розвитку туризму Вінниці

Вінничани та вінничанки мають змогу вносити свої зауваження та пропозиції до галузевого стратегічного документу, який визначить розвиток туризму міста на найближчі десять років.  

Стратегія розвитку туризму міста Вінниці до 2030 року розроблена за підтримки проекту міжнародної технічної допомоги «Партнерство для розвитку міст» (Проект ПРОМІС), який впроваджує Федерація канадських муніципалітетів (ФКМ) за фінансової підтримки Міністерства міжнародних справ Канади. Над галузевим документом з липня 2019 року працювали департамент маркетингу міста та туризму Вінницької міської ради спільно з експертами ПРОМІС із залученням робочої групи з числа рестораторів, готельєрів, музейників, істориків, туроператорів, тощо.  Всього до роботи долучилися близько 60 представників та представниць туристичної сфери міста, які працювали над розробкою SWOT-аналізу, візією, стратегічними напрямками, новими туристичними продуктами і проектами. Також перелік проектних ідей могли наповнювати самі вінничани й вінничанки у форматі відкритого збору та туристичного хакатону.

Стратегія розвитку туризму міста Вінниці скерована на покращення умов життя як мешканців міста, так і гостей, туристів, інвесторів через поліпшення бізнес- та інвестиційного клімату, його культурної привабливості, якості міського середовища та системи надання ринкових і неринкових послуг. Вказаний документ визначить хід розвитку туризму у місті на найближчі 10 років. 

Вінниця у 2030 році згідно візії, визначеної у Стратегії, має стати центром відпочинкового та ділового туризму на берегах Південного Бугу зі збереженою історичною автентикою, розвиненою мережею наземного та авіасполучення, зручною та безпечною туристичною інфраструктурою, з цілорічною та різноманітною програмою перебування, що поєднує сучасність з інтеркультурним минулим та дозволяє насолоджуватися містом і його околицями відвідувачам з різними фінансовими можливостями.

З метою залучення громадськості до затвердження Стратегії розвитку туризму міста Вінниці до 2030 року 7 серпня розпочинається громадське обговорення документу, яке триватиме 14 днів. Водночас розпочинається також громадське обговорення Звіту про стратегічну екологічну оцінку Стратегії розвитку туризму міста Вінниці до 2030 року, яке триватиме 30 днів. 

Ознайомитися з проектом Стратегії розвитку туризму міста Вінниці до 2030 року можна за посиланням, а зі Звітом СЕО -  тут

Запрошуємо всіх охочих надсилати свої зауваження та пропозиції у письмовій формі в департамент маркетингу міста та туризму Вінницької міської ради (вул. Соборна, 59, каб. 628, тел. 50-75-85), або за допомогою електронної пошти: visitvinnytsia@vmr.gov.ua (до 21 серпня 2020 року включно). У повідомленнях вказуються прізвища, імена, по-батькові, місце проживання та ставиться особистий підпис фізичної особи. Юридичні особи подають пропозиції із зазначенням найменування та місцезнаходження юридичної особи. Анонімні пропозиції не розглядаються.



Переглядів: 3485
Поширень: 0

Останні новини