У Вінниці підбили підсумки соціально-економічного розвитку за перше півріччя

У цьому році у зв’язку з пандемією були скориговані бюджетні видатки на фінансування в 2020 році дорожніх робіт, будівництво та реконструкцію інженерних мереж, доріг, об’єктів соціальної інфраструктури. В першу чергу кошти були спрямовані на завершення будівництва школи на Поділлі та реконструкцію спортивного ядра ЗОШ №33. Про це йдеться у рішенні виконкому міської ради «Про хід виконання Програми економічного і соціального розвитку Вінницької міської об’єднаної територіальної громади за І півріччя 2020 року», яке було схвалене 13 серпня.

У місті реконструюють заклади медицини, освіти, спорту та культури

В.о. директора департаменту економіки і інвестицій міської ради Максим Мартьянов розповів, що серед іншого в цьому році забезпечено фінансування будівництва регіонального клінічного лікувально-діагностичного центру серцево-судинної патології на вул. Хмельницьке шосе (кошти бюджету Вінницької міської ОТГ та субвенції з державного бюджету). Також фінансувалась добудова головного корпусу клінічної лікарні швидкої медичної допомоги на вул. Київська (кошти бюджету Вінницької міської ОТГ та Державного фонду регіонального розвитку). 

За рахунок запозичення до бюджету Вінницької міської ОТГ активними темпами ведеться комплексна термомодернізація 11 закладів дошкільної освіти та п’яти закладів загальної середньої освіти. «Незважаючи на складні економічні умови, виходячи із фінансових ресурсів, забезпечено реалізацію значного культурного проекту – реставрацію пам’ятки історії національного значення «Садиба письменника і громадського діяча М.М. Коцюбинського» (І черга). Також в бібліотеці-філії №16 проводиться капітальний ремонт, триває поточний ремонт і в Міському палаці мистецтв», – зазначив Максим Мартьянов.

За рахунок коштів бюджету Вінницької міської ОТГ, спрямованих на реалізацію проектів конкурсу «Бюджету громадських ініціатив», які визначені в 2019 році  переможцями, проведено реконструкцію спортивного майданчика на площі Шкільній та волейбольного майданчика на території КП «Центральний міський стадіон» на вул. Замостянська,16.

Також за бюджетні кошти збудовано спортивний майданчик для ігрових видів спорту на території школи №2, завершено реконструкцію спортивного ядра школи  №20 на вул. Чумацька,266.

Будівництво та ремонт доріг

Забезпечено виконання робіт з будівництва під’їзних доріг до Вінницького індустріального парку. «Зокрема, на вул. Проектна триває облаштування основи дороги для подальших робіт з укладання бетону, які планується виконати в 2021 році. Встановлені LED-світильники, ведуться роботи з підключення системи освітлення. Крім того, розпочато роботу ще на двох відрізках вулиць на території індустріального парку», – розповів Максим Мартьянов.

Завершено, розпочате в 2019 році, будівництво дороги на вул. Гонти (від вул. Київська до вул. Батозька). В рамках комплексних робіт побудовано зливову каналізацію, тротуари, велодоріжки. 

Поточний ремонт дорожнього покриття проведено на ділянках близько 137 вулиць, загальною площею понад 29 тис м2; ремонт тротуарів – на 10 вулицях, площею близько 1,6 тис м2.

В першому півріччі на умовах співфінансування з мешканцями приватної забудови заасфальтовані ділянки доріг на вул. Войцехівського (від вул. Бучми до буд. №29 на вул. Войцехівського) та на вул. І. Огієнка. 

В рамках робіт з реконструкції системи зовнішнього освітлення, реалізація яких здійснюватиметься за рахунок кредитних коштів Північної екологічної фінансової корпорації (НЕФКО), в першому півріччі 2020 року за рахунок коштів бюджету Вінницької міської ОТГ проведено капітальний ремонт інженерних мереж (відновлення футлярів) на вул. Соборній.

Тривають роботи з комплексного очищення ріки Південний Буг (перший етап робіт).

Роботи в житловому фонді 

У багатоповерхових будинках ремонтують інженерні мережі, ліфти, дахи, прибудинкові території, будують підземні контейнери для сміття

«Незважаючи на те, що в 2020 році планові видатки на виконання ремонтних робіт були скорочені, фінансування робіт з реконструкції, капітального та поточного ремонту житлового фонду не припинялось. Завершено, розпочату в 2019 році, реконструкцію житлового будинку на вул. Соловйова,3 із застосування енергозберігаючих технологій», – каже Максим Мартьянов

За рахунок бюджетних коштів проведено капітальний ремонт покрівель 20 житлових будинків (ОСББ), інженерних мереж 5 житлових будинків, експертне обстеження 12 ліфтів та капітальний ремонт 9 ліфтів. 

На умовах співфінансування з мешканцями виконано капітальний ремонт покрівель 2 житлових будинків, швів міжпанельних стиків 6 будинків, інженерних мереж 18 будинків. Проведено експертне обстеження 5 ліфтів та капітальний ремонт 3 ліфтів. Виконано ремонт систем електрозабезпечення в 2 житлових будинках, улаштовано 13 пандусів біля входів в житлові будинки.

Виконано поточний ремонт у 863 багатоквартирних будинках. У звітному періоді проведено капітальний ремонт 17 прибудинкових територій (зокрема, за адресами: вул. Князів Коріатовичів,68,70; О. Довженка,19; М.Литвиненко-Вольгемут,27 та ін.). Збудовані підземні контейнерні майданчики для сміття на перехресті вул. Шевченка та вул. І Бойка та біля школи №33 на пр-ті Юності,19.

На початку року введено в експлуатацію 80-квартирний житловий будинок на вул. Маяковського – VI об’єкт Програми «Муніципальне житло Вінницької міської об’єднаної територіальної громади». Триває будівництво ІІ черги – житлового будинку на вул. Маяковського. 

Будівництво тролейбусів VinLine

В напрямку розвитку та оновлення міського електротранспорту в звітному періоді завершено зборку 2 тролейбусів VinLine. Для ведення чіткого обліку транспортних послуг та з метою запобігання поширенню коронавірусної інфекції з 1 травня в муніципальному громадському транспорту запроваджено безготівкову оплату за проїзд. Планується впровадити систему безготівкової оплати в маршрутних таксі до кінця поточного року .

У місті збільшується кількість адмінпослуг, які можна отримати онлайн

Розвиток та удосконалення системи надання адміністративних послуг населенню об’єднаної громади залишається в фокусі міської влади. Так, кількість адміністративних та інших послуг, які надаються в режимі on-line в звітному періоді збільшено до 33 (+7 впроваджених в звітному періоді). Відкрито оновлене, після реконструкції, відділення Прозорого офісу на вул. Замостянська,7 («Замостя»), де створені сучасні умови для отримання в одному приміщенні понад 60 адміністративних та соціальних послуг.

Також в рамках реалізації пілотного проєкту «єМалятко» в чотирьох відділеннях Центру надання адміністративних послуг АП «Прозорий офіс» та в усіх пологових будинках м. Вінниці впроваджено замовлення комплексної послуги для батьків новонароджених. 



Переглядів: 3071
Поширень: 0

Останні новини