Як воно - без бажання повертатися додому?

Під час літніх канікул відбувся культурний обмін завдяки організації «Пангея Ультіма» та Ради молодіжної мобільності Республіки Польщі. Молодь  з Вінниці та інших міст України віком від 14  до 19 років вирушила у невелике чарівне місто Васильків, що знаходиться на півночі Польщі.

Мета  культурного обміну: презентація та ознайомлення з весільними звичаями та традиціями двох країн.

 Кожен день на проекті був дуже насиченим різними заходами. Жили учасники проекту в мальовничому куточку міста, поруч з лісом у студентському гуртожитку.

Було організовано багато цікавих подорожей у м. Билосток. На природі  допомагали готувати традиційну польську страву «Сенкач» або  як її ще називають «Царський пиріг». Для приготування пирога треба було замішати тісто з  60 курячих яєць і готується він на відкритому вогнищі. За словами організаторів пиріг може зберігатися півроку.

Молодь робила тематичні презентації про свої країни, традиції, звичаї, забобони, грали в ігри, та слухали пісні українських та польських виконавців. 

Під час виконання різних завдань в художніх майстернях учасники готували прикраси для декорування весільної кімнати  у стародавньому та  сучасному стилі. 

Були поділені ролі між учасниками проекту. Обиралися­­ молодята, батьки, священик, боярин, бояриня та гості. Також прикрашали весільний стіл, готували традиційний борщ та ліпили вареники.

Для дівчат був організований майстер-клас: «Як треба правильно робити макіяж?».

Отримали  екстремальний та захоплюючий досвід на канатному містечку. Синці та подряпини не стали перешкодою для гарного проведення часу та настрою.  

У вільний час група могла ходити по магазинах, гуляти по місту, грати в теніс, баскетбол, «Уно» та «Мафію».  Також мали нагоду навчитись  запальному танцю «Zumba» -  це був просто сплеск емоцій та енергії.

  Неймовірно вдячні організаторам за нових друзів, враження та досвід. Час дуже швидко промайнув, але учасники дуже хочуть повторити все знову та радять всім брати участь у подібних проектах.­­­



Переглядів: 2931
Поширень: 0

Останні новини