Тридцять переможців обласного конкурсу стартапів отримали грантові сертифікати на загальну суму 1,4 млн. грн

Сьогодні, 4 вересня, на Вінниччині відбулась презентація фінального етапу цьогорічного Обласного конкурсу бізнес-планів (стартапів) підприємців Вінниччини. Перший заступник голови ОДА Наталя Заболотна вручила переможцям конкурсу відповідні сертифікати для розвитку їхніх бізнесів на суму від майже 27 до 72 тис. грн. фінансової підтримки з обласного бюджету.

Участь у конкурсі взяли 128 підприємців, тридцять з яких визначені переможцями, а сімнадцять із них розпочнуть свою бізнесову діяльність вперше. Загальний фонд Конкурсу – 1,4 млн грн. Для забезпечення  відкритості і публічності проведення заходу на конкурсних засадах виконавчим адміністратором конкурсу було визначено ВОГО «Спілка підприємців «СТІНА» – її учасники організаційно забезпечували та надавали допомогу учасникам конкурсу бізнес-планів.

Участь у заході також взяли заступник голови ОДА Сергій Здітовецький, директор Департаменту міжнародного співробітництва та регіонального розвитку ОДА Володимир Мережко та члени конкурсної комісії.

Перший заступник голови ОДА Наталя Заболотна передала переможцям Конкурсу щирі вітання від голови Вінницької обласної державної адміністрації Сергія Борзова. Вона подякувала присутнім за їхню підприємницьку діяльність, в основі якої – власний ризик:

«Ви ризикуєте, а головне – не стоїте на місці. Безумовно, малий і середній бізнес є складовою економічного розвитку. Сьогодні надзвичайно важливо, що обласна державна адміністрація цілеспрямовано працює над тим, аби підтримувати і розвивати цей сектор економіки. Дякую всій підприємницькій спільноті, яка займається малим і середнім бізнесом, а це майже чверть працездатного населення Вінницької області – майже 160 тисяч підприємців. Більше, ніж на чверть, ця складова наповнює місцеві бюджети. Дякую, що в сьогоднішніх непростих умовах поширення коронавірусу ви не зупиняєтеся, шукаєте нові ідеї, плануєте свій розвиток, створюєте нові робочі місця. Це надзвичайно важливо для розвитку громади, міста, області і України загалом», – зазначила посадовиця.

Наталя Заболотна підкреслила, що в таких умовах держава також не стоїть осторонь, а шукає нові можливості підтримки бізнес-середовища – запускаються нові державні програми, зокрема, програма «Доступні кредити 5-7-9 %».

За її словами, це ціла низка заходів, спрямованих на зменшення тиску на підприємців та заборону на проведення перевірок. В таких умовах працює і облдержадміністрація. До прикладу, в рамках реалізації заходів «Стратегії розвитку малого та середнього підприємництва Вінницької області на період до 2020 року» проведено Обласний конкурс бізнес-планів, який надає реальну підтримку підприємцям.

«Ті напрямки діяльності, які подавали на Конкурс, є надзвичайно сучасними, актуальними і цікавими. Вони дуже різнопланові – від агропромислового сектору до легкої промисловості, від послуг в б’юті-сфері до виробництва крафтових сирів. Це не просто дозволяє розвивати бізнес, а й робить додаткову промоцію нашому регіону. Адже це саме те, якими ми є, це наші місцеві особливості, які потрібно використовувати», – наголосила Наталя Заболотна.

Вона привітала присутніх з Днем підприємця, побажала невичерпної енергії та витримки: «Бажаю, аби будь-які перепони вас лише загартовували, щоб на ваших підприємствах працювали віддані люди, щоб справа, народжена вашим серцем, приносила задоволення і достаток. Не зупиняйтесь на досягнутому та генеруйте дедалі більше нових ідей задля власного розвитку».

Перший заступник голови ОДА висловила впевненість, що державне обласне фінансування малого та середнього бізнесу у Вінницькій області стимулюватиме до розвитку кожної обласної територіальної громади.

Варто також зазначити, що реалізація цих проєктів дає можливість створити в області 48 нових робочих місць, 28 з яких, тобто  58% від загальної кількості – у сільській місцевості. Загальна інвестиційна вартість проєктів, які будуть реалізовані –  понад 6 млн грн, з яких 23 % – це кошти обласного бюджету, і 77 % – власні кошти підприємців. Ці кошти мають бути спрямовані на реалізацію бізнес-плану у різних сферах діяльності, а саме: створення міні-пекарні, надання послуг з ремонту комп`ютерної техніки та мобільних гаджетів, виробництво крафтової кондитерської продукції, фасування та упаковка сухофруктів, горіхів та цукатів, надання послуг в сфері зеленого туризму, вирощування харчової продукції  «мікрогрін», створення ательє та пошиття брендового базового жіночого одягу,  започаткування центру розвитку  дитини та вивчення англійської мови, модернізація та розширення молочної ферми; виробництво крафтового сиру із козячого молока  та інші.



Переглядів: 3237
Поширень: 0

Останні новини