Вінниця серед лідерів міст з найбільш сприятливим бізнес-кліматом

Вінниця увійшла в перелік лідерів рейтингу міст-учасників Індексу конкурентоспроможності міст України (ІКМ) 2019/2020. Такими є результати дослідження, яке провела Програма Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) “Конкурентоспроможна економіка України” (КЕУ) спільно з компанією Інфо Сапієнс та Інститутом економічних досліджень та політичних консультацій. 

Таке вимірювання Індексу конкурентоспроможності міст (ІКМ) України проводилось вперше. За словами авторів дослідження, ІКМ є інструментом для оцінки бізнес-клімату в містах, вимірювання ефективності економічного врядування та  мотивації місцевих органів влади до співпраці з місцевою бізнес-спільнотою. 

Для вимірювання ІКМ 2019/2020 автори рейтингу провели масштабне опитування, перша хвиля якого охопила 23 обласні центри України та місто Київ. Опитано понад тисяч суб'єктів підприємницької діяльності, які висловили думки про бізнес-клімат та про зусилля міської влади у створенні сприятливого середовища. 

За результатами проведеного опитування та зібраних статистичних даних з міст, Інститутом економічних досліджень та політичних консультацій підготовлено звіт та рейтинг міст-учасників. 

Індекс Вінниці становить 65,45. Більші показники мають лише три міста: Львів (66,15), Івано-Франківськ (66,95) та Хмельницький (72,96). Загалом високий індекс конкурентоспроможності отримали шість міст.

За словами Директора місії Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) в Україні та Білорусі, Джеймс Хоуп, цей індекс є віхою в зусиллях Агентства США з міжнародного розвитку у допомозі українській економіці, щоб зробити її більш конкурентоспроможною та привабливою для інвесторів. Це неупереджений інструмент для оцінки бізнес-клімату, який призначений як для державного, так і для приватного секторів.

Повний звіт ІКМ 2019/2020 та рейтинг усіх міст можна переглянути за посиланням 

Довідково:

Програма USAID “Конкурентоспроможна економіка України” (КЕУ) підтримує стартапи й малі та середні підприємства (МСП) з метою підвищення їхньої конкурентоспроможності на внутрішньому ринку України та на міжнародних ринках, допомагає в розбудові спрощеного та прозорого бізнес-клімату, а також сприяє формуванню ефективної торгової політики, щоб забезпечити МСП можливістю скористатись перевагами від міжнародної торгівлі.



Переглядів: 2495
Поширень: 0

Останні новини