«Нива» пройшла першоліговий «Кристал» в Кубку України із рахунком 4:3

В першому колі Кубку України вінницька «Нива» пройшла друголіговий ФК «Чернівів», який не зміг прибути до нашого міста. Але водночас дві стартові поразки із однаковим рахунком 1:3 викликали занепокоєння нивівських вболівальників. Бо в другому раунді Кубку країни нам протистояла команда першої ліги – «Кристал» (Херсон). Гра пройшла 16 вересня на Центральному міському стадіоні Вінниці.  

Кілька гравців основи "Кристалу" залишилися на лаві запасних з перших хвилин (їх випустили на заміну в другому таймі). В дебюті гри м'яч опинився у воротах "Ниви", але господарів в тому епізоді врятував свисток арбітра про офсайд.

Обмінялися суперники голами-близнюками, в обох випадках йшла подача від кута поля і вдала гра захисників атакуючої команди в завершенні. Після навісу Івана Головкіна зліва Станіслав-Нурі Малиш першим опинився на м'ячі і зрізав його у сітку. Вже перед самим свистком на перерву капітан «Ниви» Тимофій Брижчук зробив м'який навіс знову ж з лівого кута поля, який ударом головою трансформував у гол центральний захисник Дмитро Попов. 1:1!

Після перерви м'яч частіше перебував на половині поля господарів, але саме підопічним Олега Шумовицького вдалося вийти вперед. Атака вінничан була перервана захисником "Кристала", але головою гравець "Ниви" повернув м'яч у воротарський, де Микола Пастушенко впевнено розібрався в епізоді. 2:1!

"Кристал" і далі володів м'ячем, але небезпечні моменти виникали у господарів, що діяли на контратаках. Ярослав Браславський, наприклад, міг забивати третій гол і остаточно знімати всі питання. Двічі він не використав виходи віч-на-віч із воротарем.

І все ж не зуміла "Нива" втримати перевагу. Євген Терзі дальнім ударом відновив статус-кво, використавши сповна навіс з правого флангу. В цьому випадку наші захисники, на жаль, дали супернику повну свободу. Отже, 2:2 в основний час.

В додатковий час рахунок гри не змінився. В серії післяматчевих пенальті вирішальним став промах Станіслава-Нурі Малиша, який вирішив пробити по центру, але не зумів перехитрити досвідченого Івана Карабіна. Отже, 4:3 по пенальті, і «Нива» проходить до третього кола Кубку!

Я не задоволений ані якістю гри, ані результатом. На кожен матч треба готуватися і підходити до нього відповідально. На жаль, в голові у нас вже був наступний поєдинок проти «Полісся». В кожному епізоді наші футболісти намагалися економити сили, а це в футболі не можна робити - зазначив головний тренер «Кристала» Едуард Хавров.

- В першу чергу хочу подякувати хлопцям за самовідданість, бо гра виявилася дуже важкою. Вона йшла 120 хвилин, а напруга була великою. Все ж «Кристал» – це клуб першої ліги. - розповів Головний тренер «Ниви» Олег Шумовицький. - Наші футболісти після двох поразок у чемпіонаті України знайшли сили перебороти себе і показати себе справжніми мужиками. Вони вийшли на поле і доказали, що «Нива» може грати в непоганий футбол. Нам потрібен певний час для покращення гри, бо підготовчий період у «Ниви» був нетривалим. У сезон ми входимо фактично не через контрольні поєдинки, а через офіційні. Сподіваюся, що вінницька молодь, яка влилася в колектив, усвідомлює перед собою всю відповідальність. І надалі прогресуватиме!


Переглядів: 2358
Поширень: 0

Останні новини