Детектор брехні у Вінниці: як у Вінниці працює поліграф-тест

У Вінниці понад дванадцять років працює компанія, яка на професійному рівні може відрізнити правду від вишуканої брехні. Послугами поліграфолога  користуються в різних ситуаціях, але результат завжди однаковий: правда.

Чи готові ви почути правдиву відповідь на найболючіші запитання? Якщо ви за життя в реальному світі, тоді наша стаття стане вам у пригоді. Зазвичай брехня руйнує наше майбутнє, змушуючи жити в світі ілюзій. Кожна успішна людина розуміє: щоб тверезо оцінити ситуацію, потрібно мати всю необхідну інформацію. Однак у сучасному світі дуже важко відрізнити брехуна від надійного партнера. Це стосується не лише бізнесу, а й особистого життя, родинних стосунків і навіть виховання дітей. Ще 1895 року італійський психіатр Чезаре Ломброзо зробив перші кроки на шляху популяризації інструментальної детекції нещирості, а вже 1902 за допомогою вимірювання пульсу науковець зміг врятувати життя людини, яку підозрювали у вбивстві. З того часу науковці різних країн намагалися виявити брехню за допомогою тестування. Першим, хто розробив поліграф, був американець Джон Ларсон, сталося це 1921 року. Нині жодна держава, яка поважає себе, не обходиться без допомоги поліграфа. В усьому цивілізованому світі розвідка, правоохоронні органи, великі корпорації, успішні компанії, підприємства звертаються по поліграф-послуги. В Україні цей метод теж широко використовують для вирішення спірних питань. Пошуки приладу для вимірювання брехні завели нашого журналіста на вулицю Грушевського, 50. Саме там розташована єдина на Вінниччині компанія, яка надає послуги поліграфолога.

Отримати ексклюзивне інтерв’ю в людини, яка більше дванадцяти років досліджує теорію брехні, дуже непросто, адже співрозмовник вміє задавати гострі запитання не гірше за журналіста. Олександр Сорочинський – директор компанії «Поліграф Тест» https://detectorlzhi.com.ua/, з 2008 року він надає послуги провідним компаніям області й допомагає у вирішенні приватних питань. Олександр В’ячеславович має три освіти: технічну, юридичну та психолога-поліграфолога. Саме ці знання є вкрай необхідними для якісної роботи поліграфолога. Керівник компанії є членом Всеукраїнської асоціації поліграфологів України, тому кожного року підтверджує свій професійний рівень.

– Чому ви вирішили працювати в галузі детекції брехні?

– Мене завжди цікавила психологія й виявлення нещирості в людях. Я прочитав багато літератури, постійно шукав більше інформації. Мені це дуже цікаво: куди дивиться злочинець, коли бреше, чому злочинці повертаються на місце злочину, які психологічні мотиви людини, що бреше.

– Як працює поліграф?

– Поліграф – це прилад який фіксує реакцію організму на питання, що викликають емоції. Людина зазвичай не може спітніти без навантаження, ми не можемо зупинити самостійно своє серце силою думки. Тому вчені винайшли пристрій, який може визначити ці зміни фізичного психоемоційного стану організму. В результаті стресу датчики верхнього та нижнього дихання фіксують ці зміни. У свою чергу датчики шкірногальванічної реакції фіксують потовиділення людини (на кінчиках пальців). Ще є датчик вимірювання тиску, який також фіксує зміни, які відбуваються під час брехливих відповідей. За допомогою фіксації цих даних, коли людина відповідає на поставлені запитання можна побачити, коли вона говорить правду, а коли бреше.

– Чи можна обманути поліграф?

– Ні. Категорично НІ, тому що організм людини реагує на всі наші думки – свідомі і підсвідомі. До прикладу, коли ви приходите зі зламаною кісткою на рентген, на знімку видно перелом. Те саме відбувається на поліграфі. Технічно обманути поліграф неможливо, але багато залежить від поліграфолога. Він повинен уміти правильно поставити запитання. Що простіші запитання, то легше проаналізувати дані поліграфа. У нас науковий підхід, і якщо ми хочемо отримати достовірну інформацію, маємо ставити максимально прості й чіткі запитання. Наприклад: зі стола директора зникли гроші, а поруч з грошима лежало яблуко. Всі опитані дадуть відповідь не лише про гроші, а й про яблуко, бо на рівні підсвідомості людина, яка взяла гроші, бачила яблуко в шухляді стола керівника. Єдине, на що ніколи не відповість поліграф, – на запитання про те, що відбудеться в майбутньому.

– Хто найчастіше звертається до вас по послуги "детектора брехні"?

– Якщо говорити про бізнес, звертаються СЕО або HR-менеджери. Хтось хоче перевірити майбутніх працівників на профпридатність, комусь потрібно визначити, чи немає на підприємстві промислового шпигунства, комусь потрібно з’ясувати фінансові питання.

У приватному порядку звертаються подружні пари, батьки дітей, які постраждали від насильства. Були випадки коли просили протестувати няню дитині, одного разу до мене звернулася няня, яка хотіла вкласти у своє резюме довідку про свої професійні вміння. А ще ми працюємо зі слідчими органами та судовою системою.

– Чи не відчуває людина болю під час проходження процедури на "детекторі брехні" ?

– Ні, ця процедура абсолютна безболісна, ми використовуємо такий прилад, який працює від USB-виходу й має датчики, що не викликають ніякого дискомфорту. Для людини детектор брехні є абсолютно безпечним: жодних шкідливих випромінювань немає, розповіді про них – це міф. Однак протипоказаннями для проходження є – для людей з тяжкою патологією серцево-судинної системи і психосоматичними розладами. Саме тому перед кожною перевіркою наші клієнти проходять попередню співбесіду.

– Деякі люди занадто емоційні, тому можуть сильно нервувати під час проходження тесту на поліграфі. Чи можуть їх звинуватити у брехні помилково?

– Ні, підвищений емоційний стан людини не вплине на результат. У такому разі загальний фон відповідей буде високим, проте на показники під час правдивих чи брехливих відповідей нервування не вплине.

– Що потрібно для того щоб пройти поліграф-тест у Вінниці?

– Паспорт або посвідчення особи з фотографією. Кожна людина перед тестуванням має власноруч написати заяву про добровільне проведення дослідження з використанням поліграфа.

– Конфіденційність проходження "детектора брехні" гарантується?

– Так, це головне в нашій роботі. Під час проходження самої процедури можуть бути присутні треті особи, але це не дуже бажано. Той, хто проходить тест, в такому відчуватиме дискомфорт, нервуватиме. Натомість керівнику чи зацікавленій особі можна побачити проходження поліграфа онлайн. Усі поліграф-тести фіксуються.

– Чи можливо підготуватися до проходження тесту заздалегідь, щоб його обманути?

– В інтернеті є багато лайфхаків «як обійти поліграф». Але насправді це лише допоможе швидше виявити брехню. Обманути професійного поліграфолога неможливо, обманути апарат – тим більше. Жодні народні методи, лікарські засоби чи поради не сховають брехню. Прилад фіксує все. Якщо поліграфолог – досвідчений фахівець, він все одно знайде брехню і навіть швидше, ніж ви сподіваєтеся. Якщо спеціаліст помітить протидію під час проходження, він обов’язково вкаже це в звіті. Тому краще таки говорити правду.

– Чи можна дізнатися правду про подію далекого минулого?

– Так, цілком можливо, адже ці події зафіксувалися в пам’яті людини. Наприклад, якщо йдеться про злочин або зраду.

– Скільки часу триває тестування на «детекторі брехні» і коли можна отримати висновок?

– Середня тривалість тесту – від 60 до 150 хвилин. За одне дослідження бажано дослідити не більше п’яти запитань. Якщо це перевірка співробітників, то не більше 8-10 запитань. Поліграфолог на основі ваших запитань розробить унікальну систему тестів, яка допоможе отримати чітку відповідь. Варто пам’ятати про підготовчий етап до тестування.

А відповіді будуть готові протягом трьох робочих днів після проходження тесту. «На руки» ми видаємо офіційний письмовий висновок.

– Як можна вас знайти та замовити послугу?

– Ви можете зателефонувати на нашу гарячу лінію за телефоном 098 015 0088, і наш спеціаліст проведе з вами консультацію, щоб визначити мету перевірки. Вся інформація повністю конференційна.  Потім погоджуємо дату прийому. Ми можемо працювати в нашому офісі (вул. Грушевського, 50), але практикуємо й виїзні проходження поліграф-тестів. Докладну інформацію про нашу роботу можна побачити на нашому сайтіhttps://detectorlzhi.com.ua/

Працювати з поліграф-тестуванням - справа дуже відповідальна.  Важко навіть уявити, скільки людських життів було врятовано завдяки "детектору брехні". Тому радимо нашим читачам не боятись дивитися правді в очі, а за потреби сміливо користуватися послугами поліграфолога, тим більше, що у Вінниці є така можливість.


Теги: Інтерв'ю

Переглядів: 8878
Поширень: 25

Останні новини