Agribusiness Sustainability Forum 2020 виставка для людей зацікавлених в агробізнесі

Оскільки 2020 рік був не дуже насиченим в плані виставок та різноманітних громадських заходів, кожен новий захід, який в перспективі буде проведений, викликає майже захват. Одним з найбільш очікуваних в сфері садівництва є конференція «Agribusiness Sustainability Forum 2020», проведення якої планується на 6-7 жовтня 2020 року в місті Київ, на бульварі Т. Шевченко 30, Hilton Kyiv. На цьому заході можна буде дізнатись багато чого нового про створення бізнесу в сфері садівництва та рослинництва. Навіть, як створити інтернет магазин саджанців, оскільки цей формат останнім часом набуває все більшої популярності серед людей, які не хочуть ризикувати своїм здоров’ям, але прагнуть придбати нові рослини для свого саду, квітнику або городу.

Конференція Agribusiness Sustainability Forum виступає заходом, який здатен поєднати інструменти, необхідні для зростання і розширення аграрного бізнесу в сучасних реаліях. Програма даного заходу планується бути досить насиченою. В неї включені наступні напрямки:

виступи експертів в різних сферах аграрного бізнесу, навіть представників міжнародних компаній; обговорення світового досвіду в плані впровадження принципів ESG, E&S та «зелених» інвестицій; найбільш актуальні теми для розвитку аграрного бізнесу в майбутньому; спілкування з представниками міжнародних компаній.

Головна ціль конференції полягає в тому, щоб було сформоване міжнародне бізнес-середовище в аграрній сфері, яке буде працювати на екологічному підході, щоб трансформувати не лише свій бізнес, але і вплинути на партнерів та клієнтів. Це дозволить зробити агросферу максимально сучасною на міжнародному ринку.

Триватиме форум не так довго – лише два дні. Але учасники та організатори надіються, що зможуть досягнути високого рівня подачі інформації та представлять багато цікавих ідей. Хоча б тому, що у конференції планують прийняти участь близько двох сотень учасників, а виступи будуть вести більше 20 топових спікерів не тільки з України, але і з Європи.

Планується детальніше обговорювати ситуацію, яка виникла на ринку фруктів України. А ситуація така, що деякі фрукти, які країна закуповує в інших державах, вона може вирощувати на своїй території. Звісно Україна імпортує дуже великі обсяги сільсько-господарських товарів, які можна успішно вирощувати на території нашої країни. Про це йшла мова на перших відкритих зборах Асоціації ягідників України, які недавно відбулись у Києві. Згідно з останніми даними, виробництво фруктів становить менше 1% загального ВВП країни. Цей рівень значно менше, ніж у молока, м'яса, не говорячи вже про зерно.

Навіть враховуючи той факт, що виробники фруктів працюють в основному на внутрішній ринок, вони не здатні до кінця закрити всі його потреби, тому доводиться закуповуватись в інших країнах. На думку експертів, більшу частину імпортних фруктів (близько 100 тис.тонн) можна цілком успішно вирощувати в місцевих господарствах. Але цього чомусь не роблять, продовжуючи закуповувати нетутешні яблука та інші звичні для нашого клімату рослини.

Але клімат України дозволяє вирощувати не тільки звичні нам фрукти та ягоди. Якщо використовувати теплиці, в нашому кліматі можна вирощувати і досить екзотичні рослини, які стануть окрасою саду. Звісно, в масовому виробництві вони навряд чи зможуть бути використані, оскільки догляд за ними вимагає значно більше потужностей. Наприклад в теплиці можна вирощувати таку незвичну рослину, як антильський огірок, який ще називають ківано. Це трав'яниста ліана, яка відноситься до сімейства гарбузових. Вона не тільки дає смачні плоди, але є декоративною, тому її часто використовують в різноманітних композиціях. І прикладів подібних рослин є безліч, достатньо спробувати їх посадити. Хоча для початку можна використати щось більш звичне – наприклад ягоди чи горіхи.


Переглядів: 2051
Поширень: 0

Останні новини