Як обрати рюкзак для дитини, який проноситься не менше року?

Діти дуже активні і більшість з них до речей відноситься не дуже дбайливо. А особливо це стосується шкільного рюкзака. В нього зазвичай складаються книжки, зошити, сніданок і ще купа речей, які дитина носить з собою. Тільки від такого навантаження ранець може порватися і вийти з ладу, а якщо учень буде його підкидати, тягнути чи з’їжджати на ньому з гірки, то термін експлуатації значно скоротиться.

Але добре, що сьогодні в магазинах можна знайти якісні моделі рюкзаків для дитини, які витримують навіть серйозні навантаження і не бояться подібних навантажень.

Звертайте увагу на матеріали

Сьогодні практично всі моделі рюкзаків виготовляються з поліестеру. Важливо, щоб він був просочений спеціальними водовіштовхуючими матеріалами. Таким чином, сам матеріал стає більш міцним і йому вже не страшна їзда з гірок чи розтягування.

Рюкзак з просуванням не промокає під дощем, а при забрудненні його легко вимити ганчіркою.

Більш витривалі моделі мають гарно прошиті краї, металеву гарнітуру і широкі ремені з регуляторами довжини.

Крім того, на спинці має бути сітчаста тканина. Вона забезпечує нормальний повітрообмін і не дає потіти дитині.

Комфорт

Діти шкільного віку активно ростуть, у них ще формується хребет і тому важливо, щоб рюкзак мав ортопедичну спинку. Для цього виробники роблять її рельєфною та з м’якими підкладками, щоб передбачити тертя та тиск на хребці, ребра та ключицю. Завдяки ортопедичній спинці, вага розподіляється рівномірно, а м’які подушки повторюють контури тіла і ніде не давлять.

Особливо важливо мати такий рюкзак дітям перших класів, адже їх постава ще дуже вразлива і легко псується під навантаженнями.

Вага

За правилами вага рюкзака з речами не має перевищувати 10% від загальної ваги тіла дитини:

для першокласників — вона максимально може складати 1 кг;

для учнів 5-6 класів — 2,5 кг;

для старших школярів — не більше 4 кг.

Щоб рюкзак прослужив довго не перевантажуйте його. Крім того, це негативно відобразиться на здоров’ї дитини.

Розміри

Цей параметр такой впливає на термін служби виробу. Якщо намагатися носити в ньому книжки, які ледве поміщаються, то зрозуміло, що дуже скоро він вийде з ладу. Також розмір обирати потрібно і від росту дитини, адже це важливо для опорно-рухового апарату. Так існує така градація:

дитині зростом до 100 сантиметрів підійде модель XXS;

на 100-115 см потрібно брати — XS;

від 115 до 130 см — S;

від 130 до 145 см — M;

від 145 до 175 — L.

При примірці верхній край рюкзака не має діставати потилиці, а верхній давити на спину.

Щодо місткості, також є певні критерії. Школярам зростом до 130 см підійдуть моделі з об’ємом секцій 11-13 літрів. Для більш дорослих дітей потрібно брати на 16 л, або більше.

Дотримуючись перерахованих порад і критеріїв, ви зможете підібрати своїй дитині рюкзак, який прослужить рік, як мінімум. Наступний доведеться купувати коли школярик вже підросте.


Переглядів: 2016
Поширень: 0

Останні новини