Вибираємо ланцюжок: три найбільш надійних плетіння

Ланцюжки — одні з найпопулярніших ювелірних прикрас, які носять як чоловіки, так і жінки. Між собою вони відрізняються по ряду параметрів: довжині, ширині, виду металу і, головне, по типу плетіння. Від останнього параметра безпосередньо залежать естетичність і міцність прикрас. Видів візерунків налічується більше 50. Щоб полегшити вибір, спробуємо визначити три найнадійніших серед поширених варіантів.

«Бісмарк» і його різновиди

Це одне з найбільш міцних плетінь для ланцюжків. Ланки в ньому послідовно з'єднуються, утворюючи масивний візерунок.

На основі «Бісмарка» створено багато інших, більш витончених різновидів плетінь:

«Пітон» (він же американка); «Троянда»; «Араб»; «Кардинал»; «Лисячий хвіст».

Як бачимо, варіантів досить багато, і якщо «Бісмарк» в класичному виконанні може здатися простакуватим, ексклюзивні золоті ланцюжки в мануфактурі «Золота Лілія» можна замовити в одній з його різновидів.

Окремо відзначимо візерунок «Лисячий хвіст». Його ще називають «Королівським» або «Візантійським». Для нього характерні ефектність і естетичність. Ланки в плетінні «Лисячий хвіст» виглядають так, ніби складені навпіл. З'єднуються в такій послідовності, щоб «дивилися» один на одного. «Лисячий» хвіст по типу плетіння теж вважається однією з різновидів «Бісмарка», але більш витончений і оригінальний, нерідко ювеліри виділяють його як окремий тип.

«Якір» — універсальний варіант

Цей візерунок вважається вічною класикою в ювелірній справі. «Якір» підходить як для чоловічих, так і для жіночих ланцюжків. Серед варіантів якірного плетіння — такі популярні візерунки, як:

«Шопард» (він же «Ролло» або «Бельцер»); венеціанське; кордове.

Однією з найбільш міцних його різновидів є «Гарібальді», в якому використовуються подвійні ланки.

Панцир — найпрактичніше плетіння

Його, як і «Якір», теж відносять до класичних, базових. «Панцирка» привертає увагу естетичністю і зручністю в носінні. Ланцюжки з таким плетінням не заплутуються і не деформуються, тому в меншій мірі схильні до зносу і випадкових пошкоджень. Така риса обумовлена ​​особливим принципом з'єднання ланок. Вони не тільки послідовно скріплюються, але й в готовому вигляді перекручуються так, щоб всі елементи виявилися в одній площині. За рахунок цього прийому ланцюжок виходить гладеньким і плоским.

На базі «Панцирки» створені також інші, не менш практичні варіанти візерунків:

«Снейк» («Змійка»); «Корда»; «Фігаро» («Картьє»); «Сінгапур»; «Нонна»; «Лав»; «Равлик»; «Ромб»; «Джгут».

Між собою вони відрізняються за кількістю ланок, принципом їх кріплення. Однак для всіх варіантів «Панцирки» характерною рисою залишається скручування, тому всі ланцюжки виглядають плоскими.

Варіантів плетінь багато, можна підібрати різні по товщині і хитромудрості візерунки. Однак, купуючи ланцюжок, рекомендуємо також враховувати принцип його носіння. Якщо він потрібен для підвіски, то краще вибирати тонкий виріб. Масивні зазвичай носять без додаткових елементів, вони самі по собі ефектні і помітні.


Переглядів: 2390
Поширень: 1

Останні новини