Акції Facebook: чи варто купувати інвестору-початківцю

На початку 2021 року акції американської сім'ї соціальних мереж Facebook (включає також Instagram, WhatsApp) продемонстрували неабияку волатильність. Впродовж січня їх ціна зростала з $260 до $284, падала до $257, а згодом знову підіймалася. На початок лютого акції Facebook тримаються на рівні близько $270 за штуку. 

Facebook: результати та прогнози

Останній, четвертий фінансовий квартал 2020-го року став очікувано успішним для Facebook. Як і сподівалися в компанії, рекламні витрати бізнесу в період зимових свят принесли зростання як виручки, так і чистого прибутку. Врешті за підсумком чотирьох кварталів капіталізація склала $657 млрд (у 2019 році показник був $594 млрд). Чистий прибуток у порівнянні з 2019 роком збільшився на $11 млрд — з $18 млрд до $29 млрд. 

Чимала кількість аналітиків дає досить втішні прогнози щодо подальшого курсу. Bank of America прогнозує зростання в межах 30% до лютого 2022 року, RBC Capital Markets - майже 24%. Як інвестору-початківцю з України заробити на акціях американської компанії та чи реально це зробити без великого стартового капіталу?

З чого почати інвестувати

Вкладати в цінні папери стабільних та потужних гравців американського фондового ринку — вибір чималої кількості інвесторів, які лише починають освоювати торгівлю на біржі. Знаний емітент та надійний брокер — гарне поєднання для першої угоди, чи не так?

Отже, розпочати доведеться обов'язково з вибору посередника — компанії, яка буде супроводжувати операції на фондовому ринку. Якщо потрібен доступ до NASDAQ, NYSE, обирати варто брокера з зарубіжними підрозділами. 

«ФРІДОМ ФІНАНС УКРАЇНА» — інвестиційна компанія, що входить в ТОП-5 в Україні та є частиною міжнародного холдингу Freedom Holding Corp. Надає не лише брокерські послуги, а й працює як депозитарій (зберігає активи клієнтів). Детальніше про торгівлю акціями на біржі можна дізнатися на https://ffin.ua/stocks.

Постійно на зв'язку персональний інвестиційний консультант, який має досвід роботи на фондовому ринку понад 10 років. Консультації доступні телефоном через контакт-центр, онлайн або особисто — в Україні працює 12 офісів компанії. 

Аби розпочати інвестувати в акції, потрібно:

відкрити валютний рахунок в українському банку; заключити брокерську угоду; відкрити брокерський рахунок за кордоном; перерахувати на нього потрібну суму коштів.

«ФРІДОМ ФІНАНС УКРАЇНА» не обмежує клієнтів розмірами першої інвестиції. Розпочати можна з комфортної суми. Відкриття рахунку відбувається безкоштовно. 

Проводити операції є можливість просто зі смартфона, за допомогою додатку Tradernet.


Переглядів: 1514
Поширень: 0

Останні новини