Як придбати найкращий бензиновий генератор

Відсутність доступу до розетки або аварійне відключення електрики - це більше не проблема. На допомогу приходить бензогенератор, який дозволяє обігрівати підсобні приміщення, використовувати електроінструмент, світильники та апаратуру в реанімаційних відділеннях. Під час вибору відповідної моделі потрібно враховувати специфіку її майбутньої експлуатації. Купувати слід тільки сертифіковану продукцію з гарантією заводу-виробника.  

Вибираємо виробника бензинового генератора

Ніколи не купуйте генератори, зібрані невідомими компаніями. На нашому ринку добре себе зарекомендували такі бренди:

EuroPower;

Honda;

Iron Angel.

Якщо віддаєте перевагу вітчизняним виробникам, замовте “Dnipro-M” або "Кентавр". У цьому випадку не доведеться довго чекати доставку запчастин, які знадобляться для ремонту.

Яке значення має потужність і кількість фаз

Під час вибору моделі обов'язково зверніть увагу на заявлену виробником потужність. Для виїзду на природу досить 1-3 кВт. Більш потужний агрегат знадобиться власникам котеджів, дачних будиночків і гаражів, для яких використовують генератори на 5-7 кВт. Найпотужніші моделі виготовляють для промислових підприємств. Перед придбанням бензогенератора обов'язково порахуйте загальне енергоспоживання. Бажано мати невеликий (10-15%) запас потужності.

Для побутових потреб найчастіше купують однофазні агрегати. Пристрої видають стандартну напругу 220В. Трифазні моделі підходять для виробничих підприємств із високим рівнем енергоспоживання. Крім того, вони використовуються в побуті при наявності рідкісної 3-фазної розводки.

Способи запуску бензинових електростанцій

За способом запуску розрізняють такі агрегати:

    Автоматичний.

    Електростартерний.

    Ручний.

Перший варіант вибирають, коли потрібно забезпечити обладнання безперервним живленням. Пристрої з автозапуском встановлюють у лікарнях і на інших об'єктах, де категорично заборонене знеструмлення. При зникненні струму в мережі плата АВР самостійно запускає агрегат. Коли відновлюється подача напруги, мотор моментально зупиняється.

Найбільшого поширення набули бензогенератори з електростартером. Щоб система почала працювати, досить вставити і провернути ключ без докладання зусиль. Якщо бажаєте заощадити, купуйте найдоступніший агрегат із пусковим шнуром.

Окремої згадки заслуговують інноваційні пристрої з дистанційним типом запуску. Власникові не доведеться наближатися до пристрою, щоб змусити мотор працювати. Такий генератор підійде людині з обмеженими фізичними можливостями. Для запуску двотактного або чотиритактного двигуна досить натиснути на пульті кнопку.

Відкрита рама або захисний кожух

Розрізняють відкриті корпуси з металевою рамою і моделі, які доповнені корпусами. Перший (більш доступний) варіант займає близько 70% ринку. При відкритому корпусі забезпечується гарне повітряне охолодження. Якщо збираєтеся працювати в запиленому просторі, краще виберіть бензогенератор із кожухом. Він захистить механізм від дрібних летючих частинок і ударів. Якісний кожух значно зменшує рівень шуму.

Як захиститися від можливих стрибків напруги

Навіть власники найдорожчих бензинових агрегатів не застраховані від стрибків напруги, що генерується. Перед купівлею пристрою обов'язково поцікавтеся у продавця наявністю функції AVR. У цьому випадку система буде стабілізувати напругу. Вам не доведеться турбуватися про збереження ноутбуків, що заряджаються, мобільних телефонів і планшетів.


Переглядів: 2008
Поширень: 0

Останні новини