З бюджету міста минулого року витратили 84 мільйони на соцзахист вінничан

У Вінниці уже не перший рік діє Комплексна муніципальна програма «Основні напрямки соціальної політики Вінницької міської  територіальної громади», мета якої – забезпечення додаткових до встановлених законодавством гарантій соціального захисту окремих категорій громадян. Торік на її реалізацію з бюджету громади було  виділено понад 84 млн гривень. Звіт по результатах виконання програми в минулому році уже цієї п’ятниці розглядатиметься на черговій сесії міської ради.

Пандемія COVID-19 стала найбільшим викликом 2020-го року. З липня мешканці Вінниці отримують щомісячні муніципальні доплати, запроваджені для пом’якшення наслідків епідемії для громади. Торік їх отримували 9805 жителів, в яких розмір пенсій та допомог не перевищує 2000,00 грн. На це було спрямовано 20,7 млн гривень. Варто зазначити, що Вінниця стала єдиним містом в Україні, яка надає антикризову підтримку малозабезпеченим мешканцям. 


У зв’язку з тим, що до Вінниці приєдналися такі села як Вінницькі Хутори, Писарівка, Щітки, Гаришівка, Стадниця, Великі та Малі Крушлинці, збільшилася кількість і тих сімей, які отримуватимуть таку допомогу. Станом на перше березня 139 осіб отримуватимуть матеріальну підтримку в розмірі 1000 грн, - каже директорка департаменту соціальної політики міської ради Валентина Войткова. 
 


Теги: Вінниця

Переглядів: 1896
Поширень: 0

Останні новини