На Вінниччині штрафують людей за збут червонокнижної черемші

На громадянку, яка здійснювала продаж черемші на Привокзальному ринку Вінниці складено протокол за ч. 2 статті 88-1 КУпАП. 

На Вінничиині триває операція “Первоцвіт 2021”, яка затверджена Вінницькою обласною державною адміністрацією, Державною екологічною інспекцією у Вінницькій області продовжується проведення заходів, пов’язаних із збереженням ранньоквітучих рослин, а особливо тих, які занесені до Червоної книги України.

“30 березня 2021 року інспектором сектору радіаційного контролю Державної екологічної інспекції у Вінницькій області спільно з представниками ГУНП у Вінницькій області та КП «Муніципальна варта» ВМР на території  м. Вінниці (ринок «Привокзальний»)  було виявлено громадянку, яка здійснювали збут об’єктів рослинного світу занесених до Червоної книги України (цибуля ведмежа або черемша). Матеріали направлено на розгляд до судових органів”, - повідомляється на офіційному сайті Державної екологічної інспекції у Вінницькій області. 

Нагадаємо, що раніше, 28 березня інспекторами відділу державного екологічного нагляду (контролю) природно-заповідного фонду, лісів та  рослинного світу виявлено 7 громадян, які здійснювали збір об’єктів рослинного світу (цибуля ведмежа) в загальній кількості 208 рослин, які занесені до Червоної книги України.

На порушників було складено протоколи за статтею 90 КУпАП, матеріали яких, направлено на розгляд до судових органів.

Загальний розмір шкоди за незаконний збір рослин становить 6 448 грн.

Довідка: згідно статті 88-1 про порушення порядку придбання чи збуту об'єктів тваринного або рослинного світу, правил утримання диких тварин у неволі або в напіввільних умовах - тягне за собою накладення штрафу від тридцяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією об’єктів тваринного або рослинного світу чи без такої.

Ті самі дії, вчинені щодо об’єктів тваринного або рослинного світу, які перебували в межах територій та об’єктів природно-заповідного фонду, занесених до Червоної книги України, або які охороняються відповідно до міжнародних договорів України, -

тягнуть за собою накладення штрафу від ста до двохсот п’ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією об’єктів тваринного або рослинного світу.

 

 


Переглядів: 1888
Поширень: 0

Останні новини