Рятувальники ліквідували умовну пожежу в Державному архіві Вінницької області

11 вересня у Вінниці відбулися тактико-спеціальні навчання на базі Державного архіву Вінницької області Навчання організовано з метою відпрацювання практичних навичок взаємодії між підрозділами, визначення вирішального напрямку під час виконання дій за призначенням, відпрацювання порядку пересування ланок ГДЗС у задимлених приміщеннях.

Згідно тактичного задуму, близько 11:00 в приміщені сховища архівних документів, внаслідок короткого замикання електропроводки, на другому поверсі виниклапожежа, у результаті чого сталося сильне задимлення другого і третього поверху та існувала загроза поширення вогню на суміжні приміщення сховищ. Загоряннявиявили співробітники архіву, про що негайно повідомили рятувальників.

На момент прибуття бійців ДСНС орієнтовна площа пожежі становила 100 кв.м.

Працівники Служби “101” створили оперативний штаб з ліквідації пожежі, провели розгортання сил та засобів. Одночасно з цим організували пошук на наявністьпотерпілих у приміщеннях архіву. Невдовзі пожежу було ліквідовано.

Всього до навчання було залучено оперативно-координаційний центр ГУ ДСНС та три Державні пожежно-рятувальні частини обласного центру в складі 19 чоловік особового складу на 5 одиницях спецтехніки.

По завершенню тактико-спеціального навчання фахівцями ДСНС було підбито підсумки та проведено детальний аналіз роботи з ліквідації умовної пожежі.



Переглядів: 3211
Поширень: 0

Останні новини