Вінниччина отримає китайську вакцину CoronaVac уже через два тижні. 

Нею вакцинуватимуть маломобільні групи населення. Наразі невідомо, скільки доз китайської вакцини отримає наша область.  

Ця вакцина однодозна. Тому прийнято рішення вакцинувати саме маломобільні групи населення, оскільки це зручно. Мобільна бригада може виїхати до дому людини, щепити її та всіх, хто за нею доглядає.  

Вакцину CoronaVac розробила китайська фармацевтична компанія Sinovac Biotech, що спеціалізується на виробництві вакцин проти гепатиту та грипу. Вакцина дозволена для використання в Азербайджані, Бразилії, Китаї, Чилі, Індонезії та Туреччині. Україна отримала першу партію китайської вакцини Sinovac (а це майже 215 тисяч доз) наприкінці  березня. Її придбали за державні кошти. Вакцину вже зареєстрували для екстреного застосування в Україні. Спершу вона повинна пройти лабораторний контроль Міністерства охорони здоров’я, після чого вакцину розподілять між областями. 

Зараз очікується оформлення всіх відповідних документів, і тоді ми будемо мати розподіл. А поки готуються всі 9 мобільних бригад, які працювали з вакциною AstraZeneca, вони проходять додаткове навчання для роботи з вакциною Sinovac. Ми вже на початок тижня будемо готові приймати цю вакцину і працювати з нею. Вона не потребує спеціальних вимог, вони є такими ж, як для більшості вакцин: температура +2 +8, і вона буде зберігатись на регіональному складі. Також ми передбачили декілька складів в районах області, де є великі холодильники. Про це, посилаючись на інформацію Міністерства, розповідає регіональна координаторка з вакцинації Тетяна Бондаренко.  

Нагадаємо, в Україні триває 1 і 2 етапи вакцинації від COVID-19. Вакцинуватись можуть медики, учасники Операції об'єднаних сил, мешканці та персонал будинків для літніх людей, соціальні працівники та громадяни старші 80 років.  

Записатись на вакцинацію можна, звернувшись до свого сімейного лікаря або ж у додатку “Дія”.  Станом на сьогодні першою дозою вакцини Ковішилд в області щеплено 14 тисяч 130 людей. 



Переглядів: 2396
Поширень: 0

Останні новини