У Вінниці триває фестиваль польової кухні

Четвертий фестиваль ім. Тараса Сича триває у Вінниці на фонтанній площі Центрального панку ім. Леонтовича. Тут працюють понад 20 локацій, де готують страви солдатської кухні та смаколики від зіркових кулінарів. Ними пригощають усіх охочих, для цього досить за 100 грн придбати «фестивальну тарілку». В такий спосіб організатори збирають кошти, які спрямують на придбання медичних наплічників та іншого обладнання, необхідного для військових у зоні АТО/ООС.

Про це повідомляє Укрінформ.

Також, на площі виставлена військова техніка.

«Цьогоріч на фесті представили свої польові кухні вінницькі рятувальники, військові, представники спеціалізованих навчальних закладів, а також воїни-афганці, представники громадських організацій і волонтери.

«Такий склад учасників невипадковий, адже філософія фестивалю в тому, що всі українці повинні долучатися до захисту Батьківщини, робити для цього усе, що можуть. Зокрема, як і наш земляк Тарас Сич, на честь якого ми й зібралися. Він був непересічною людиною, переконаним пацифістом. Але коли виникла така потреба, став добровольцем. Зброї до рук не брав, зате куховарив для побратимів. Він загинув у Дебальцівському котлі», - повідомив Укрінформу співкоординатор фестивалю директор міського Палацу мистецтв «Зоря» Євген Майданик.

Співкоординатор фестивалю повідомив, що участь у фестивалі беруть творчі колективи міста. Зокрема, оркестри Міністерства з надзвичайних ситуацій, військових частин, ансамбль воїнів-афганців, а також молоді виконавці міського Палацу мистецтв.

Фото - Укрінформ. 


Теги: фестивалі

Переглядів: 2667
Поширень: 2

Останні новини