Делегація з Полтави переймає досвід у вінницьких колег 

До Вінниці приїхали переймати досвід майже 20 представників Полтавської міської ради. Візит триває протягом 29 та 30 червня. Про це повідомляють на сайті Вінницької міськради.  

У перший день вони зустрілися із заступниками міського голови, а ввечері побували на екскурсії містом.  

Андрій Очеретний розповів про плани міста на найближчий час. Зокрема, проєкти з реконструкції аеропорту та аеровокзалу, а також створення інноваційно-технологічного парку «Кристал».  

«Зараз працюємо із GIZ (Німецьке товариство міжнародного співробітництва) над питанням реалізації проєкту благоустрою великого громадського простору в місті – це парк «Хімік». У планах ще один масштабний проєкт, який ми плануємо на майбутнє і над чим  працюємо з 2018 року – «Вінницька миля». Це комплексна реконструкція проспекту Коцюбинського», - додав Андрій Очеретний.  

Представників полтавської делегації в першу чергу цікавила робота департаментів муніципалітету Вінниці за напрямками. А також - створення агрохабу у місті, система громадського транспорту та діяльність депутатського корпусу. 

У перший день візиту делегація була на екскурсії на проспекті Космонавтів, вул. Замостянській та площі Гагаріна. Відвідали гості і світло-музичний фонтан.  

Другий день розпочався з того, що полтавчани побувати у хабі «Місто змістів». А потім ознайомились з роботою підрозділів Вінницької міської ради.  

Директорка комунальної організації «Інститут розвитку міст» Полтавської міської ради Тетяна Татаріна у нашому місті не вперше. «Вінниця - неймовірне місто. Я місяць тому була у вас на координаційній раді щодо Концепції інтегрованого розвитку міста. Натхненна попередньою поїздкою, я зініціювала цю, взявши з собою вже працівників нашого муніципалітету. Ми бачимо, що Вінниця в деяких питаннях на крок вперед від нас. Це місто, на яке хочеться рівнятися. Тому ми приїхали, щоб обмінятися досвідом, надихнутися кращими практиками і, зрештою, реалізувати Концепцію інтегрованого розвитку «Полтава 2030», орієнтуючись вже на ті великі кроки, які зробила Вінниця у попередні роки», – каже Тетяна Татаріна. 


Теги: делегація

Переглядів: 2164
Поширень: 0

Останні новини