Литовський фольклор у джазі! Почуємо у неділю на VINNYTSIA JAZZFEST!

У неділю, 23 вересня, о 17.30 на міжнародному джазовому фестивалі VINNYTSIA JAZZFEST-2018 Литву вперше представить у Вінниці унікальний музичний проект професійного квінтету тромбонів, перкусіоніста Робертаса Вільчинскаса і народної співачки Лорети Сунгайлене.

Цей сміливий творчий експеримент вийшов на сцену вперше у 2016 році під час джазового фестивалю Birstonas (у той час квінтет тромбону виконував джазовий вокаліст Girmante Vaitkute), а оскільки відомий фольклорист приєднався до групи на початку 2018 року, проект розширився новими музичними настроями і композиціями, а також залучив ще більшу увагу від поціновувачів джазу й сучасного фольклору.

Восени Lithuanian Trombone Project & Loreta Sungailiene проведуть концерти в різних містах Литви, а також готуються до виступів у престижних залах Вільнюса.

Засновник й ініціатор Lithuanian Trombone Project & Loreta Sungailiene - віртуоз тромбонів і композитор багатьох пісень Вітаутас Пілібавічюс. Його імпровізації і прекрасні твори відомі у всій Європі.

Він багато співпрацює з відомими класичними і джазовими артистами Литовського державного симфонічного оркестру, Литовського національного театру опери та балету й лауреатами різноманітних міжнародних конкурсів. Зокрема, з Ремігіюсом Гумілюускасом, Паулюсом Батвінісом, Томасом Карка і Адріусом Стасюлісом.

Лорета Сунгайлене – прекрасна співачка, етномузикознавець і ведуча телешоу, відома дослідниця народних пісень та учасниця багатьох народних проектів  («Folksokas», «Sutartints party», «ZAP.4 elementai», тощо). Вона завжди залюбки підтримує креативні пропозиції музичних професіоналів.

Lithuanian Trombone Project – дуже особливий для неї,адже саме Лорета сприяла розробці цього проекту:

- Я запропонувала улюблені народні пісні Вітаутасу Пілібавічюсу, а потім дивилася й слухала, як вони видозмінюються, як влаштовані. Композиція однієї з найкрасивіших пісень-самогітів «Pjuove lonkuoj seina» була створена у день святкування 100-річчя відновлення держави, 16 лютого цього року.

До програми проекту входять литовські народні пісні про родину, роботу й війну.

У різних регіонах Литви по-своєму проявляються чутлива поезія, цікаві мелодії, сучасна джазова гармонія і автентичний стиль, які зливаються з бездоганними музичними інтерпретаціями.

- Композиції у цьому проекті різноманітні з погляду їх стилістики й настрою. Це синтез народної, джазової музики  та ф’южну, - відзначає Вітаутас Пілібавічюс. – На додачу до космополітизму, типового для литовських джазових патріархів і сучасних музикантів, ми намагаємося доповнити джазову музику, відкриту для всіх культур світу, елементами й виразними засобами литовської народної музики. Ми вносимо свій внесок у створення і продовження сучасних литовських джазових традицій. Я думаю, ми стаємо більш цікавими світовий аудиторії, створюючи і граючи саме таку музику.

Проект литовського тромбону і Лорети Сунгайлене – це ще один сучасний погляд на фольклор, а також на нову сторінку в історії литовського тромбону.

Відкрийте красу литовської джазової музики на концерті Lithuanian Trombone Project & Loreta Sungailiene 23 вересня о 17.30 у концертній залі по вулиці Театральна, 15 на ХХІІ міжнародному джазовому фестивалі VINNYTSIA JAZZFEST-2018!

Квитки на концерт коштують 120 гривень.

Придбати квитки можна на сайтах www.jazz.vn.ua, http://bilet.vn.ua, у касах Вінниці у «Магігранді» (10.00-21.00), ТЦ «Петроцентр» (10.00–20.00), театрі імені Садовського (13.00-19.00) та бібліотеці ім. Тімірязєва (10.00-18.00).

Нагадаємо, цього року вінницький джазовий фестиваль проходить під гаслом «вражаючий»!

З 20 по 23 вересня у Вінниці вперше покажуть легендарний бродвейський мюзикл «Sugar, або В джазі тільки дівчата!», а свої сольні програми презентують всесвітньовідомі джазові колективи з 9и країн світу: культовий барабанщик Павєл Файт (Чехія), яскраве свінгл тріо «Kusimanten» (Австрія), Дует Клер Парсонс (Люксембург - Ізраїль), Квінтет віртуозного піаніста Міхала Мартинюка (Польща – Нова Зеландія), Квартет найкращого джазового скрипаля Європи Адама Балдиха (Польща), проект фолк-джазу «Литовські тромбони & Лорета Сунгайлене» (Литва), сучасні і запальні «HG FunkTronic» (Південна Корея) та надзвичайний бенд Frankyjazz (Україна) з незабутньою програмою «Tribute to Frank Sinatra».

ХХІІ міжнародний джазовий фестиваль VINNYTSIA JAZZFEST-2018 проходить за підтримки Валерія Коровія та Сергія Моргунова, Вінницької обласної державної адміністрації та Вінницької міської ради.

Головний організатор - Благодійний фонд сприяння розвитку талантів Поділля.

Співорганізатори: компанія «ВІННИЦЯКОНЦЕРТ», Управління культури і мистецтв Вінницької облдержадміністрації, Департамент культури Вінницької міської ради, Центр концертних і фестивальних програм, Вінницька обласна універсальна наукова бібліотека ім. К. А. Тімірязєва.

Інституції-партнери фестивалю: Міністерство культури, спорту та туризму Республіки Корея, Генеральне консульство республіки Польща у Вінниці, , Австрійський культурний форум, Литовський культурний інститут в Україні, Польський інститут в Києві, Чеський культурний інститут, Фонд Корейський арт-менеджмент сервіс.

Спонсори: група Barlinek, агенція music:LX (Люксембург), Південнокорейські авіалінії, POT (Polish Tourism Organisation).

Партнер: «Афіша Вінниці».

Генеральний інформаційний партнер – RIA.

Інформаційна підтримка: ТРЦ «Мегамолл».

Кавові партнери фестивалю: coffee house «Turman», кав’ярня «Чорна кішка, білий кіт».

Гостинно приймають готель «Франція» та готель «Поділля».

Cтиль ведучих фестивалю від Авторського ательє Людмили Квєтної.

Зачіски ведучих від антисалону IND Beauty.

Медіа-партнери: myvin.com.ua, телеканал UA: Вінниця, телеканал «ВІТА», телеканал «Вінниччина», радіо «Місто над Бугом», радіо «Ера FM», радіо «Такт», газета «Культура і життя», газета «Місто», «Вінницька газета», газета «33 канал», журнал «Свадьба года», «Афіша Вінниці - moemisto.ua», 20minut.ua, vezha.vn.ua, Depo.Вінниця, vinnitsaok.com.ua, vindaily.info, vinnitsa.info, vinbazar.com, i-vin.info, vlasno.info, «На Парижі», vip.vn.ua, likebb.com, Vinnytsia PressPoint, ilikenews.com.ua.


Теги: концерти

Переглядів: 2793
Поширень: 0

Останні новини