Для чотирьох вінницьких лікарень встановили нове джерело кисню 

У медмістечку по Хмельницькому шосе встановлюють кріогенний кисневий газифікатор. Він стане додатковим джерелом кисню для чотирьох міських закладів.  

Зокрема:  

Вінницька клінічна багатопрофільна лікарня  Вінницька міська клінічна лікарня 1   Пологовий будинок №1  Вінницький регіональний клінічний лікувально-діагностичний центр серцево-судинної патології. 

Про це повідомив на своїй сторінці у Фейсбук мер міста Сергій Моргунов.  

За його словами, тепер забезпечення медичним киснем буде гарантовано стабільним, адже лікарні матимуть три джерела кисню (два газифікатори і балонна рампа).  

Повідомляється, що нове устаткування – німецького виробництва. Кріоцистерна розрахована на зберігання 20 тонн рідкого кисню. Через спеціальні газифікатори рідкий кисень переходить в газоподібний стан. А далі – по кисневій магістралі до кожного ліжка стаціонару чи реанімації. 

Медики кажуть: новий газифікатор дозволить повністю забезпечити потреби пацієнтів у кисневій терапії, головне – стабільно, у спокійному режимі. Завдяки цьому обладнанню заклади зможуть витримувати рекордні піки навантаження. Як це було під час спалахів коронавірусу.  

“Встановлення додаткового кисневого газифікатора ми передбачали у рамках модернізації централізованої системи киснезабезпечення. Важливо, щоб міські заклади були готовими до можливої хвилі COVID восени”, - пише мер.  

Також Сергій Моргунов закликав вінничан вакцинуватися, щоб забезпечити себе та своїх близьких.  

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що у У Вінницькій лікарні №1 оновлюють харчоблок. Зокрема, у приміщенні кухні замінили покрівлю, вікна і двері, утеплили стіни та зробили гідроізоляцію фундаменту. Також підключили нову лінію водопостачання, змонтували внутрішні мережі і систему опалення. 


Переглядів: 1957
Поширень: 0

Останні новини