На Вінниччині Корделівська територіальна громада розпочала процес приєднання до Калинівської ОТГ

Під час 41-ої сесії Калинівської міської ради 7-го скликання 20 вересня 2018 року, було вирішено надати згоду на приєднання  Корделівської територіальної громади  (с. Корделівка і с. Загребельня) до Калинівської  міської ОТГ. Про це повідомив Євген Шаповалов,  радник з питань децентралізації Вінницького Центру розвитку місцевого самоврядування, створеного за сприяння Програми «U-LEAD з Європою», який побував на сесії. За словами експерта,  ініціативі передувала  кропітка робота  фахівців Вінницького ЦРМС  з інформування та роз’яснення переваг приєднання сс.Корделівка та Загребельня до міської ОТГ.

«На сесію були запрошені Корделівський сільський голова Людмила Дудар, секретар сільради  Оксана Мазур, депутати сільської ради, ініціативна група села Корделівка, також мешканці Корделівської територіальної громади міста Калинівки. На сесії був присутній і  радник з питань децентралізації Вінницького Центру розвитку місцевого самоврядування Євген Шаповалов, котрий розповів про перспективи приєднання і надав відповіді на ряд питань.

У залі лунали різні думки з приводу цієї події, мешканці с. Корделівки розповідали, що  за 16 років не мали жодних покращень і бояться, що це продовжиться, але їх запевнили, що це марні хвилювання і навели у приклад с. Дружелюбівку, яка за три роки «розцвіла», збільшилась кількість робочих місць, побудовані дороги і водогін, з’явилось освітлення і  дорожнє покриття, покращився рівень освіти та медицини і кожен день розпочинаються нові роботи. Староста села Дружелюбівка  Інга Притуляк розповіла, що їм дало об’єднання і на скільки легше їм зараз живеться.

Завдяки приєднанню, Корделівські школи і садочки повноцінно забезпечуватимуться,  вони будуть відноситись до міського відділу освіти і вирішувати будь-які питання стане набагато легше, рівень навчання буде аналогічний міському, попереду планування робіт і повноцінне фінансування на розвиток. В жодному разі корделівчани не тільки не втратять свої кошти, а й  значно прибавлять їх», - йдеться у повідомленні прес-служби Калинівської міської ОТГ.



Переглядів: 3624
Поширень: 0

Останні новини