Вінничан закликають щепити дітей від поліомієліту

Поліомієліт повернувся в Україну через низькі показники планової імунізації. Майже 30% дітей в країні не захищені від цієї хвороби. Ліків не існує, єдиний захист - імунізація.

Саме для того, щоб вберегти дітей від небезпечного захворювання, з 1 лютого в Україні розпочалася вакцинальна кампанія від поліомієліту. Вакцинують дітей віком від 6 місяців до 6 років, які не отримали щеплення від поліомієліту вчасно або отримали їх із порушенням Національного календаря профілактичних щеплень.

Департамент охорони здоров’я міської ради розповів, що у Вінниці є 5 тисяч доз якісної та ефективної вакцини проти поліо. Це — інактивована поліомієлітна вакцина (ІПВ) (ін’єкції) та оральна поліомієлітна вакцина (ОПВ) (краплі).

«Я прошу батьків перевірити, чи отримали їхні діти всі щеплення від поліомієліту. Якщо пропустили хоч одне, необхідно негайно звернутись до сімейного лікаря, педіатра в Центр первинної медико-санітарної допомоги, аби імунізувати свою дитину. Щеплюють від поліомієліту безкоштовно. В Україні вакцинація від поліомієліту буде проходити у кілька етапів. Наразі у Вінницькій міській територіальній громаді триває перший раунд додаткової вакцинації, впродовж якого заплановано щепити 1717 дітей віком від 6 місяців до 6 років. Це діти, які зовсім не мають щеплень від цієї недуги. Нині вже імунізували 546 маленьких вінничан», - розповів директор департаменту охорони здоров’я міської ради Олександр Шиш.

За словами Олександра Шиша, друге щеплення під час першого раунду додаткової вакцинації мають отримати 947 дітей Вінницької громади, на сьогодні вже імунізували 454 малюка. Згодом буде проведено ще кілька раундів додаткової вакцинації дітей віком до 6 років оральною поліовакциною. У Вінницькій громаді від поліомієліту в 2021 році щепили 13 498 дітей. А цьогоріч - 1168 маленьких вінничан.


Теги: щеплення

Переглядів: 3055
Поширень: 0

Останні новини