У Вінниці провели тренінг для психологів, які працюють з переселенцями та військовими

У Вінницькій громаді організували серію тренінгів для практикуючих психологів щодо роботи з вимушено переміщеними особами, військовими та їхніми родинами. Мета — допомогти фахівцям-психологам, які працюють на волонтерських засадах, покращити якість надання допомоги, а також підтримати переселенців та військових. Тренінги проводять у рамках реалізації «Інтеркультурної стратегії Вінницької міської територіальної громади».

У понеділок, 23 травня, у хабі «Місто змістів» відбувся тренінг для психологів. Фахівці обговорили практичні поради щодо подолання стресу. Організували захід працівники КП «Інститут розвитку міст» за підтримки німецького товариства міжнародного співробітництва (Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH).

Тренеркою заходу стала Людмила Радіонова - провідний психолог Вінницького міського центру соціальних служб.

«З початку повномасштабної війни психологи надають психологічну допомогу та підтримку тимчасово переміщеним особам, військовим та їхнім сім’ям. Все це вони роблять на волонтерських засадах. Ми на вокзалі зустрічаємо людей, які тимчасово переїздять до Вінниці, допомагаємо тим, кому важко, хто розгублений. Працюємо також в гуртожитках, де живуть переселенці. Працюємо як з дорослими, так і з дітьми. Ми хочемо, щоб наші психологи також були емоційно здоровими та мали ресурс для подальшої допомоги. Зі свого досвіду скажу, що такі зустрічі дуже допомагають», - зазначає Людмила Радіонова.

Під час тренінгу психологи обговорили форми опанування стресу, адаптацію, психологічну допомогу та рекомендації.

Після завершення тренінгу психологи зможуть надавати більш кваліфіковану допомогу тим, хто її потребуватиме. Надалі до участі у тренінгах запрошуватимуть військовослужбовців, а також переселенців, які мешкають у Вінниці. Для них розроблена спеціальна програма.

«Психологічні майстерні для вимушено переміщених осіб - дорослих і дітей - відбуваються в рамках впровадження «Інтеркультурної стратегії ВМТГ» за фінансової підтримки Німецького товариства міжнародного співробітництва GIZ (проєкт «Інтегрований розвиток міст України»). Для учасників та учасниць пропонуємо психологічні майстерні, арт-терапію із розмальовування муралу, майстер-клас з приготування страв подільської кухні та багато інших цікавинок», - розповіла менеджерка проєктів КП «Інститут розвитку міст» Юлія Кашпрук.

Переселенці та військові, які хочуть потрапити на психологічні майстерні, можуть записатись та отримати додаткову інформацію за номером (067) 706 70 51 - Юлія Кашпрук.


Теги: тренінг

Переглядів: 2051
Поширень: 0

Останні новини