Вінничани посіли І місце у Всеукраїнському Хакатоні "Нові ІТ-рішення для працевлаштування молоді"

30 червня - 1 липня у Вінниці Молодіжний центр працевлаштування спільно із Міністерством молоді та спорту України провели Всеукраїнський проект «Хакатон Нові ІТ-рішення для працевлаштування молоді».

Для кожного айтішника слово хакатон асоціюється з цікавим та продуктивним проведенням часу і корисними знайомствами. Це можливість зарекомендувати себе як креативний професіонал своєї справи. Тому захід відвідало більше 200 учасників, які брали участь в змаганні а також відвідували корисні семінари від спеціалістів у сфері ІТ.

На хакатон зібралися 12 команд - програмісти, веб-дизайнери та тестувальники з Вінниці, Запоріжжя, Львову - Asta.mobi, The Riot club, Hawks, Команда ім. Валентина Стрикало, Gentle Devs, error 418, Go Vombat, Codevery, Copy&Paste, JavaVinTeam, ITADrive, Garbage Collector.

Основне завдання Хакатону було у інтенсивному форматі, використовуючи командне програмування, розробити нові креативні ідеї та їх прототипи, втілення яких сприятиме працевлаштуванню, створенню нових робочих місць та самозайнятості молоді. Усі команди успішно справились із поставленим завданням.

Команди мали 2 тижні на підготовку проектів, та останні 2 дні в інтенсивному темпі працювали над удосконаленням результатів. Група експертів приділила час кожній команді та надала змістовний супровід і фідбек на виконану роботу, що допомогло учасникам обрати вірний напрямок наступних дій та виправити помилки.

 Після двох тижнів плідної роботи було обрано 4 переможці.

1 місце - команда Garbage Collector, м. Вінниця. Проект - сайт Garbage Collector, мета якого створити середовище, де можна реалізувати продаж сортованого сміття для переробки та утилізації в Україні і за кордоном, при цьому створивши десятки тисяч додаткових робочих місць. 2 місце - команда Gentle Devs., м. Львів. Проект - мобільний додаток, який спрощує роботу HR спеціалістів. Продукт розбиває рамки типового пошуку роботи. Це зручний перелік доступних позицій та можливість спілкування в реальному часі для уникнення очікувань на відповіді. 3 місце зайняли аж 2 команди. Це GO VOMBAT м. Вінниця з проектом “Територія добра”, сайтом, де можна створювати події, спрямовані на покращення умов життя та взаємодопомогу (прибрати озеро, пофарбувати паркан бабусі тощо). А також призером є команда JavaVinTeam, м.Вінниця, які запропонували сайт, на якому усі навички шукача роботи перевіряються та підтверджуються спеціалістами, що спрощує роботу рекрутерів.

Переможці отримали подарунки від спонсорів хакатону - освітньої платформи INTITA.com та IT-компанії Asta.mobi.

Більше інформації в соцмережах:

https://www.facebook.com/profitday.info

та на сайті:

https://profitday.info/datedevents



Переглядів: 3700
Поширень: 1

Останні новини