Для вінничан влаштують триденний «Купальський пікнік»

Уже за кілька днів на Вишенському озері відбудеться масштабне свято «Купальський пікнік». В цьому році організатори свята, - а це різні департаменти міської ради та міські служби, - вирішили його розширити. Тож святкова атмосфера пануватиме біля водойми упродовж 3-х днів: 6, 7 та 8 липня. Відвідувачі зможуть поласувати різноманітними смаколиками на «Vinnytsia Food Fest», взяти участь у майстер-класах, різних спортивних змаганнях, сплести купальський віночок та  навіть одружитися. 

Департамент культури Вінницької міської ради, Центр концертних та фестивальних програм, Відділ у справах молоді та туризму, комітет по фізичній культурі і спорту Центр підліткових клубів за місцем проживання,  міське комунальне підприємство «Зеленбуд» та Вінницька міська централізована бібліотечна система під час «Купальського пікніка»  влаштують чимало різноманітних розваг та концертних і спортивних програм для вінничан. 

«Уже традиційно у Вінниці відзначають свято Івана Купала. Цього року за підтримки Вінницької міської ради та міського голови Сергія Моргунова у Парку Дружби Народів буде цікава та насичена фестивальна і спортивна програма», - каже заступник міського голови Галина Якубович.

Територія біля Вишенського озера, що у Парку Дружби Народів, упродовж 3-х днів перетвориться на величезну розважальну зону із різними атракціями.  Літературно-мистецький проект «Читай місто» влаштує для відвідувачів пікніка Вінницька міська централізована бібліотечна система. 

На гостей свята чекає цікава розважальна програма із різними зонами відпочинку, інтерактивні лекції для усієї сім’ї, фотолокації та тематичні інсталяції у 3D форматі та з квітами-велетнями. Також усіх бажаючих дівчат запрошують познайомитися з обрядом плетіння купальського віночка та згодом прийняти участь у купальських хороводах.

«За попередні роки ми побачили, що у цей день Вишенське озеро відвідує багато вінничан та гостей міста. Тому цього року ми вирішили розширити програму. Розпочинаємо проводити свято 6 липня і завершуємо 8 липня. «Купальський пікнік» ми проводимо у місті втретє. Програма святкування буде дуже насиченою», - зазначила заступник директора департаменту культури Вінницької міської ради Ольга Дернова.

6 липня з 15:00 та до 21:00 тут можна буде навіть одружитися у яскравих українських костюмах. Організатори називають це репетицією майбутнього весілля. Молодятам по закінченню видадуть сертифікат про одруження. Зареєструватися на церемонію одруження можна за посиланням

6-8 липня на Вишенському озері буде можливість безкоштовно освоїти, під керівництвом фахівців, навики з таких водних видів спорту, як веслування на байдарках, човні-драконі, SUP дошках,  човні для рафтингу. А також взяти участь у змаганнях на байдарках і каное, стрітболу та пляжного волейболу.

«Спортивна локація буде представлена як на воді, так і на березі озера. Родзинкою нашої локації стане змагання з кануполо. Це такий вид спорту гри м’ячом на воді подібний до американського футболу тільки на воді», - розповів заступник голови комітету по фізичній культурі і спорту Роман Семчук.

Кожного дня, з 12:00 до 18:00, поліція на спеціальній локації розповідатиме про особистості своєї роботи, діти зможуть вивчити правила дорожнього руху і навіть зробити селфі на згадку у поліцейській машині. 

7 липня о 14:00 розпочинається водний батл, а після 16:00 на Вишенському озері відвідувачів буде «гасити» справжня пожежна машина. Протягом усієї денної частини свята тут також триватиме концертна програма від вінницьких виконавців та колективів. 

8 липня о 16:00 відбудеться великий і яскравий фестиваль «Holi».  Всі три дні, 6-7-8 липня, під час проведення «Vinnytsia Food Fest» будуть ходити дівчата і продавати яскраві фарби, які можна буде придбати від 20 гривень. Всі виручені гроші підуть на арт-терапію для дітей з малозабезпечених сімей. 

«Фестиваль «Vinnytsia Food Fest» - не лише шанс спробувати смачну їжу, це можливість провести час з сім’єю в комфортній та святковій атмосфері. 6-8 липня на Вишенському озері будемо разом насолоджуватись азіатською кухнею, і не тільки. Учасники фуд-корту Grande Tortillas підготували просто фантастичну новинку - аргентинське асадо. Це популярне аргентинське м`ясо, яке готується на відкритому вогні і подається з соусом чімічурі. Цього року це же четвертий фестиваль вуличної їжі. Міський голова Сергій Моргунов поставив перед нам акцент на тому, що фестиваль «Vinnytsia Food Fest» має створювати гастрономічну культуру і приваблювати туристів, і Вінницю потрібно робити гастрономічною столицею Центральної України, цим і займаємося» , - зауважила організаторка «Vinnytsia Food Fest» Світлана Ярова.

А ще на відвідувачів «Купальського пікніка» чекають виступи від кращих творчих колективів та солістів міста, розважальна програма від кращих вінницьких MC та DJ, веселі конкурси та подарунки, уже традиційне Fire Show та звичайно ж велетенське обрядове вогнище. Спеціальний гість свята гурт «Пан Карпо». Фестиваль працюватиме з 12:00 до 22:00




Переглядів: 6286
Поширень: 2

Останні новини