У хабі провели зустріч з активістками та представницями громадських організацій, які переїхали до Вінниці

Днями у хабі «Місто змістів» відбулась зустріч з активістками та представницями громадських організацій, які переїхали до Вінниці та прагнуть долучитися до громадської діяльності міста. Захід «Вільна кава для вільних людей» організувала громадська організація «ВІСЬ» спільно з Мережею організацій громадянського суспільства «Місто змістів». Долучилися до зустрічі й представниці вінницьких ГО.

Під час заходу учасниць ознайомили з вінницькими громадськими організаціями, розповіли, як налагодити співпрацю. Організатори запевняють, що це допоможе їм знайти своє місце у Вінниці та відновити чи навіть розпочати громадську діяльність.

«Ми працювали з людьми, які переїхали ще у 2014-2016 роках і бачили, наскільки добре та комфортніше адаптуються ті, які одразу приєднуються до громадської діяльності. На цю зустріч прийшли дуже активні жінки. Учасниці розповідали, що хочуть приєднуватися до роботи, деякі вже допомагають, волонтерять, взаємодіють з громадськими організаціями Вінниці. Ми вже бачимо, що буде якісна співпраця, тому що нові мешканці міста визначають свої потреби й не забувають про свою ресурсність та фаховість», - розповіла голова правління громадської організації «ВІСЬ» Світлана Дубина.

Організатори заходу додають, що такі зустрічі планують проводити і надалі.

«Ми спілкувалися з колегами з Мережі ОГС «Місто змістів» й вирішили, що варто працювати з людьми, які приїхали до нашого міста. Розуміємо, що зможемо знайти серед них представників та представниць громадських організацій, активістів та активісток. Можливо, вони б хотіли відновити свою діяльність вже у Вінниці. Ми знаємо, як у нашому місті працює громадський сектор, у нас вже є 50 організацій, які об’єднані в одну Мережу. Тому ми вирішили запросити людей, які переїхали до Вінниці, для того, щоб поспілкуватися, зрозуміти, що їм потрібно, розповісти про можливості, які є в місті для них, познайомити з хабом», - зазначив керівник відділу розвитку громадянського суспільства КП «Інститут розвитку міст» Юрій Глущук.



Переглядів: 1724
Поширень: 0

Останні новини