До початку офлайн-навчання нині готові лише 23% освітніх закладів

Станом на сьогодні лише 11% закладів освіти мають власні захисні споруди цивільного захисту. Отже, основну частину учасників освітнього процесу планується захищати у найпростіших укриттях. Про це повідомив голова ДСНС Сергій Крук у середу, 20 липня, під час селекторної наради очільника уряду з керівниками ОДА та ОВА стосовно ситуації з укриттями в закладах освіти напередодні старту нового навчального року в Україні.

За словами Крука, з огляду на реалії, до початку офлайн-навчання нині готові лише 23% освітніх закладів країни.

Законодавством України відповідальність за організацію укриттів для населення покладається на місцеві державні адміністрації та органи місцевого самоврядування, зазначив голова ДСНС.

Зі свого боку, Служба порятунку розробила рекомендації щодо організації укриття в закладах освіти, алгоритм дій місцевих органів влади та керівників закладів освіти щодо забезпечення укриття та практичний посібник з цих питань.

Нагадаємо, що навчання в Україні має розпочатися за можливості за графіком 1 вересня, при цьому захисні споруди, зокрема бомбосховища, мають бути підготовлені до використання  в разі загрози. Про це під час селекторної наради з очільниками областей заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.


Теги: освіта

Переглядів: 1784
Поширень: 0

Останні новини