Вінницькі спортсмени отримали призові місця на Кубку України з легкої атлетики

Попри війну, вінницькі легкоатлети активно тренуються і виборюють призові місця на різноманітних змаганнях. Днями такі відбулись у Львові.

На легкоатлетичному стадіоні «Скіф» наші спортсмени продемонстрували свою майстерність та досягли гідних успіхів. Вінницю на Кубку України представляла команда вихованців міської дитячо-юнацької спортивної школи № 1, які показали наступні результати: Андрій Краковецький - 1 місце з бігу на 800 м, Владислав Хоменський - 2 місце з бігу на 800 м, Василь Войтюк - 3 місце з бігу на 800 м, Руслана Мазур - 3 місце з бігу на 1500 м. (серед жінок), Роман Войтюк - 5 місце з бігу на 800 м, Владислав Галіброда - 6 місце з бігу на 800 м.

«Вінниця може пишатися своїми легкоатлетами – вони вже не перший рік виступають на різноманітних змаганнях, все частіше виборюючи призові місця», - говорить голова комітету по фізичній культурі та спорту міської ради Сергій Краєвський.

Наприклад, Андрій Краковецький - Майстер спорту України, неодноразовий переможець та призер чемпіонатів України, багаторазовий переможець Міжнародних турнірів. На чемпіонаті Європи з легкої атлетики серед юнаків посів 4 місце. Його наставник Андрій Москвін - тренер вищої категорії. Займається хлопець понад 7 років.

А Владислав Хоменський у Львові виконав норматив кандидата в майстри спорту України. Легкоатлет неодноразовий переможець та призер Чемпіонатів України серед юнаків. Тренується він вже понад 5 років. Кандидатами у майстри спорту є також брати Василь та Роман Войтюки. На їхньому рахунку численні перемоги та призові місця на Чемпіонатах України серед юнаків. Понад 4 роки легкоатлетів тренує Вікторія Юнаш - тренер вищої категорії.

Надзвичайно результативним видався Кубок України і для Руслани Мазур. Дівчина має І спортивний розряд. Вона неодноразова переможниця та призерка Чемпіонатів України різних вікових груп.

«Королевою спорту як у світі, так і в міській дитячо-юнацькій спортивній школі №1 називають легку атлетику. Це важкий вид спорту, але вихованці нашого закладу його гідно освоюють та демонструють високі досягнення на змаганнях усіх рівнів. Це не лише результат їхньої копіткої праці, а й висококваліфікованих тренерів, які вкладають свої знання, майстерність та душу у кожного спортсмена. Лише в такому тандемі «спортсмен - тренер» можна впевнено йти до успіху», - наголосив директор міської дитячо-юнацької спортивної школи № 1 Сергій Таранчук.


Теги: Спорт

Переглядів: 2267
Поширень: 0

Останні новини