Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов зазначив, що Уряд буде підтримувати громади у підготовці до опалювального сезону

27 липня Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов провів четверте засідання Штабу з підготовки об’єктів житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу до осінньо-зимового періоду (ОЗП) 2022/23 років.

«Ми добре усвідомлюємо, що через 2,5 місяці ми розпочинатимемо в Україні опалювальний період, який буде непростим, однак ми з вами зобов’язані впоратися з цим. Правила гри на цей опалювальний сезон усім зрозумілі. Вони затверджені. Є чітке, стабільне розуміння того, як ми його проходимо», – заявив Олексій Чернишов.

Як зазначила заступниця Міністра Наталія Хоцянівська, станом на 27 липня внаслідок збройної агресії росії на території України уражені 352 об’єкти критичної інфраструктури у сфері теплопостачання. Також наразі відновлено 31 % від загальної кількості уражених обʼєктів.

19 липня Уряд затвердив Положення про покладання спеціальних обов’язків на суб’єктів ринку природного газу щодо особливостей постачання природного газу виробникам теплової енергії (ПСО). За словами Олексія Чернишова, це дозволить зберегти цінову стабільність у сфері теплопостачання під час наступного опалювального сезону. Про це міністр проінформував учасників четвертого засідання Штабу з підготовки об’єктів житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу до осінньо-зимового періоду.

Крім того, про стан, статус і майбутнє відновлення зруйнованих об’єктів висловились очільники ОВА деокупованих Чернігівської, Полтавської та Сумської областей. Від очільників Запорізької, Харківської та Миколаївської ОВА заслухали стан підготовки водопровідно-каналізаційного господарства до опалювального сезону.

Зокрема напередодні скликання штабу Олексій Чернишов мав зустріч із місцевою владою на тему підготовки до ОЗП. У середу 27 липня він поспілкувався також із представниками Івано-Франківської та Кіровоградської областей. На зустрічах обговорювали технічну готовність комунальної інфраструктури регіонів, цінову стабільність, накопичення, наявність та доступність палива, у тому числі альтернативного – де це можливо.

«Ми будемо підтримувати громади у будь-якій ситуації. Це наша відповідальна позиція. Ми маємо разом забезпечити стале проходження опалювального сезону. Уряд допомагає громадам переходити на альтернативне паливо та забезпечувати швидку та якісну підготовку до холодів», – заявив Міністр під час зустрічей.

У Міністерстві розвитку громад та територій також нагадали, що організація опалювального сезону є питанням національної безпеки України і що жоден регіон не залишиться поза увагою. Відтак міністр Олексій Чернишов планує провести робочі зустрічі з представниками регіонів та міст, особливо з прифронтовими та тими, які постраждали від наслідків бойових дій.

Крім того, 13 липня Уряд виділив 1,4 млрд грн на формування запасу резервного обладнання та матеріалів для забезпечення оперативної допомоги громадам під час опалювального сезону та спрямував 286 млн грн з резервного фонду на відновлення теплопостачання в Кременчуці, Охтирці та Чернігові.



Переглядів: 1983
Поширень: 0

Останні новини