Кількість кібератак на енергосектор від початку війни збільшилася на третину

Від початку повномасштабного вторгнення в Україні відбулося вже шість масованих ракетних атак на енергетичні об’єкти. Але терор відбувається і у кіберпросторі. 

Кількість кібератак на об’єкти енергетики зросла на третину: понад 1,2 мільйона станом на листопад 2022 року, порівняно із 0,9 мільйона  - за увесь минулий рік. Ці дані оприлюднили у Міністерстві енергетики.

За повідомленням Міністерства енергетики інтенсивні кібератаки на українські обєкти інфраструктури з боку росії розпочалися ще до 24 лютого. Протягом грудня 2021 та перших місяців 2022 рашисти намагалися втрутитися в роботу ключових енергокомпаній, зламувати персональні кабінети клієнтів, втручатися в роботу диспетчерських центрів. Однак високий рівень кіберзахисту українського енергетичного сектору не дозволив росії досягнути злочинних цілей.

На сьогоднішній день рашисти все ще продовжують спроби «покласти» українську енергосистему через кібератаки. Їх загальна кількість за 9 місцяів повномасштабної війни вже становить 1,2 млн випадків. Зафіксовано 50 DDos-атак на сайти ключових енергетичних компаній та Міністерства енергетики. Для порівняння, у 2019 році таких атак було лише пять.

На базі НЕК «Укренерго» та НАК МНафтогаз України» зараз ефективно функціонують спеціальні кіберцентри, динаміка й інтенсивність блокування тих чи інших ресурсів кіберфахівцями зросла в сотні разів і за період від початку війни, досягнувши цифри +20 тис.



Переглядів: 732
Поширень: 0

Останні новини