В районі забору води КП «Вінницяоблводоканал» земснаряд очистив річкове дно від 30 тисяч кубометрів мулу

Перший заступник голови облдержадміністрації Андрій Гижко сьогодні, 12 жовтня, проінспектував хід очисних робіт в районі забору води КП «Вінницяоблводоканал». Розчистка відбувається із використанням нового земснаряду, потужність якого дозволяє підняти 400 м3 ґрунту за годину.

Наразі від мулу, на глибину до 4-5 метрів, розчищено дно в санітарній зоні «Водоканалу», а це близько трьохсот метрів над протяжністю річки і більше 30 тисяч кубометрів мулу.

«Земснаряд розчистив товщину мулу, який заважав течії. Це дало можливість поглибити дно річки, покращити забір води, зменшити забруднення водоносних горизонтів мікроорганізмами, збільшити швидкість течії річки. На сьогодні в області розроблено цілий комплекс заходів, спрямованих на покращення якості питної води. Для нас принциповим питанням було впровадження комплексних робіт, які б надали можливість збільшити рівень притоку води у р. Південний Буг»,  – зауважив Андрій Гижко.  

Він також зазначив, що це лише перший етап із запланованої роботи. На порядку денному – розчищення ділянки вверх по річці Південний Буг до селища Стрижавка та міста Хмільник, адже від якості води вверх по течії, залежатиме якість води в місті Вінниця.

«Протягом майже тридцяти останніх років ніхто не займався очисткою річкового дна, воно було надзвичайно замулене, що негативно впливало на рівень біологічного забруднення води. 2019 рік має стати проривним у питанні очищення водоносного горизонту річки Південний Буг», – наголосив перший заступник голови облдержадміністрації.



Переглядів: 3239
Поширень: 0

Останні новини