Чому мережею шириться новий хештег #freetheleopards і до чого тут Україна?

Активні користувачі соцмереж вже могли помітити, що новинна стрічка забарвлюється в леопардові кольори. Користувачі одягають леопардові принти, додають відповідні аксесуари, привертаючи увагу під своїми публікаціями хештегом #freetheleopards. 

Що значить хештег Free the leopards і чим він допоможе Україні?

Українські Збройні Сили довели усьому світу, що для них немає нічного неможливого. Але для перемоги у війні Україні потрібно більше зброї. Зокрема, йдеться про німецькі танки Leopard. Саме тому мешканці ЄС та та українці беруть участь в флешмобі в соцмережах, та мітингують під адмінбудівлями.
У цій інтернет-війні новий хештег вже підтримали тисячі користувачів, у тому числі українські та закордонні зірки.

Коли у Бундестазі 20 січня не погодили постачання танків Leopard 2 в Україну, на протести вийшли тисячі людей. 

«Про леопардовий одяг давно забули, але зараз настав час переглянути свій гардероб. Одягніть свій улюблений леопардовий одяг і опублікуйте селфі з #FreeTheLeopards,» — пишуть в офіційному Instagram України.

Як підтримати флешмоб #freetheleopards

Рекомендації для всіх, хто хоче долучитися до новоствореного руху:

    одягніться у леопардовий візерунок або додайте відповідний аксесуар; сфотографуйтеся; у підписі до фото потрібно поставити #freetheleopards; для тих, хто добре знає англійську – написати іншим користувачам важливість цього флешмобу; опублікуйте фото із цим хештегом.

Чому танки Леопард такі важливі для України?

Танки Leopard 2 – це ж сучасна військова машина, яка може сильно зміцнити ЗСУ в протистоянні з окупантами:

    вони швидкі, мають потужну гармату, легко маневрують;  мають захист від таких загроз, як саморобні вибухові пристрої, міни та протитанковий вогонь; економно витрачають паливо, що зменшує кількість бензовозів, необхідних для підтримки батальйону; по всій Європі є близько 2000 Leopard 2, що перебувають на різних рівнях готовності, деякі базуються поблизу України; ці машини є у 13 європейських країн, проте їм потрібен дозвіл Німеччини, щоб ними поділитися; чимало країн вже погодились реекспортувати танки в Україну.

Фото на обкладинці: Financial Times


Переглядів: 2124
Поширень: 0

Останні новини