Вінниця відправила до Балаклії другий автобус та гуманітарну допомогу

Вінниця відправляє черговий гумвантаж до звільненої Балаклії. До ініціативи Вінницької міської ради долучилися бізнес та заклади освіти. Цього разу координатори Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу Ярослав Матвійчук і В’ячеслав Терліковський доправлять на Харківщину автобус, обігрівачі та книги, зібрані у рамках акції «Книги українською – для Балаклії».

Вінниця передає деокупованому місту вже другий автобус. Транспорт надійшов у Вінницю із Польщі, в якості гуманітарної допомоги. Однак, зважаючи на масштабні руйнування, завдані Балаклії терористами, автобус вирішили передати балаклійцям. 

Директор департаменту транспорту та міської мобільності Андрій Сорокін розповів, що автобус має 30 сидінь, і загалом може вмістити до 100 пасажирів. Це сучасний транспорт із низьким рівнем підлоги, передбачене місце для інвалідного візка, є висувний пандус, автономне опалення, клімат-контроль та інформаційне табло.

Також до Балаклії доправлять коробки з україномовною літературою. Книжки збирали школярі, в межах акції, організованої департаментом освіти Вінницької міськради. 

Координатор Гумштабу, депутат ВМР В’ячеслав Терліковський розповів, що до Балаклії везуть кілька десятків обігрівачів, потужністю 0,5-2 кВт, наданих вінницьким підприємством “Маяк”. 

"Ми з колегою Ярославом Матвійчуком будемо супроводжувати весь цей вантаж. На місці плануємо поспілкуватися із тамтешніми керівниками, дізнатися, які ще потреби має Балаклія, аби й надалі мати можливість допомагати тій частині України, яка першою взяла на себе удар країни-терориста", – додав В’ячеслав Терліковський.

Вінниця є містом-другом Балаклії від жовтня 2022 року. Відтоді в місто регулярно спрямовують гуманітарні вантажі: продукти, речі, генератори тощо. 

"Окрім гумвантажів, Вінниця підтримала Балаклію й фінансово. За ці кошти у місті вже ремонтують зруйновані рашистами житлові будинки", - розповів Вінницький міський голова Сергій Моргунов.  Він додав, що зараз громади повинні триматися разом та не полишати своїх у біді.
 



Переглядів: 1011
Поширень: 0

Останні новини