Вінниця сьогодні зі світлом: чи будуть ще відключення пояснили енергетики

Сьогодні, 16 лютого, світло у Вінниці та області відключати не планують. Такі новини опублікували на сайті АТ «Вінницяобленерго». Вже п’ятий день поспіль на Вінниччині не будуть діяти графіки, а відключення світла можливі лише у випадку ремонтних робіт. 

Чи плануються ще знеструмлення та що відбувається у енергосистемі пояснили енергетики.

Дефіциту електроенергії немає

В НЕК «Укренерго» розповіли, що зараз електростанції виробляють достатню кількість електроенергії, обсягу вистачає аби забезпечити потреби споживачів.

Повідомляють, що один із енергоблоків вивели на ремонт, але це компенсується поверненням в роботу енергоблока на іншій електростанції. Зазначають також, що зараз інтенсивно працюють гідроелектростанції, завдяки нехарактерному для зими водопіллю.

Голова правління компанії Володимир Кудрицький розповів, що зараз підвищеним є рівень води в ріках Дніпро та Дністер. На цих річках знаходяться найбільші ГЕС. Зокрема, одна із них розташована неподалік від Вінницької області.

Крім того, зараз активно працює сонячна та вітроенергетика, завдяки сприятливим погодним умовам, і триває постачання електроенергії із Словаччини. 

Обмеження споживання у Вінницькій області

Ліміти до нашої області станом на 16 лютого не доводились, це дозволяє не відключати світло на Вінниччині. У переважній більшості регіонів така ж ситуація. Мережеві знеструмлення можливі лише на Одещині.

Однак енергетики зазначають, що ризик застосування відключень виникне при збільшенні споживання. На це можуть також вплинути значні похолодання чи поява нових руйнувань. Наразі енергосистема України пережила вже 14 хвиль масованих ракетних обстрілів з боку терористів, та 17 атак безпілотниками. На всіх пошкоджених об’єктах продовжуються ремонтні роботи.

У «Вінницяобленерго» просять вінничан користуватися електрикою в комфортному режимі, але не забувати про економію.  

Нагадаємо, що в суботу підприємство публікувало графік та години відключень у Вінниці на найближчий тиждень, який мав діяти до неділі включно, проте поки що він жодного разу не знадобився. 



Переглядів: 3001
Поширень: 9

Останні новини