Сьогодні у Вінниці відзначають День Єднання

Сьогодні у Вінниці та усій Україні відзначають День Єднання. Це свято було започатковане минулого року, незадовго до початку повномасштабного вторгнення.

Тоді, у лютому 2022-го мало хто вірив, що росія дійсно може розпочати велику війну, а День Єднання ще раз нагадав, що саме у єдності сила українців. Зараз, коли щодня відбуваються обстріли та трагедії, свято набуло особливого змісту. Воно нагадує, що народ України щодня бореться за вільне та щасливе майбутнє. 

ФОТО: Святкування Дня Єднання у Вінниці в 2022 році

В усіх містах сьогодні о десятій годині ранку піднімуть державні прапори та виконають гімн. Заходи, приурочені до свята, відбудуться і у дипломатичних установах за кордоном.

Минулого року, 16 лютого у Вінниці підіймали прапор на Замковій горі. Найбільший на Вінниччині прапор, свого часу, встановили до 30-річчя Незалежності. 

Тоді на Замкову гору прийшло чимало вінничан, із синьо-жовтими стрічками та національною символікою. Зібралися представники міської влади та територіальних громад Вінниччини. Всі разом співали Гімн та молилися за майбутнє України. 

Цьогоріч у Вінниці запланували цілу низку заходів до свята. Із розкладом подій можна ознайомитися за ПОСИЛАННЯМ.
 



Переглядів: 985
Поширень: 0

Останні новини