У Вінницькій МТГ тривають обговорення щодо благоустрою ставків

Вінницька міська рада продовжує реалізацію Програми аграрного сектору та забезпечення продовольчої безпеки ВМТГ на 2023-2025 роки. Одним з першочергових завдань, передбачених Програмою, є ефективне та раціональне використання водних ресурсів на території громади. 

Минулого тижня фахівці департаменту економіки і інвестицій міської ради провели зустрічі з орендарями водних об’єктів, представниками громадських організацій риболовів-любителів, та з людьми, що зацікавлені в набутті права оренди земельних ділянок водного фонду. 

Зустрічі були спрямовані на виокремлення завдань, які планують реалізувати у майбутньому, зокрема, обрізку аварійних дерев, укріплення берегів та очистку та поглиблення водойм. Також на зустрічі було обговорено можливості використання водних об’єктів, які не підходять для господарської діяльності, але потребують догляду для створення сприятливого екологічного середовища. 

За словами радника міського голови з питань розвитку аграрного сектору Олександра Закорченного, одними з першочергових завдань, передбачених Програмою, є ефективне й раціональне використання водних ресурсів. Він розповів про новий інструмент стимулювання залучення інвестицій на сільських територіях через соціально-економічне партнерство, основною метою якого є залучення соціальних партнерів у процес розвитку територіальної громади, що дасть можливість вирішувати проблеми місцевого значення, створить сприятливий соціально-економічний клімат та суспільну злагоду на цих територіях.

Також він презентував Каталог перспективних водних об’єктів (ставків), розташованих на сільських територіях ВМТГ. 

Нагадаємо, що у Вінницьких Хуторах створили перші Ініціативні групи «Чиста водойма», до складу яких входять місцеві жителі, які прагнуть займатися благоустроєм водних обєктів. 



Переглядів: 878
Поширень: 1

Останні новини