На Вінниччині депутата підозрюють в незаконному збагаченні на 25 мільйонів гривень 

Депутат Чернівецької селищної ради Вінницької області не задекларував майно на 25 мільйонів гривень. Про це повідомляє НАЗК.

За інформацією НАЗК, в декларації за 2020 рік депутат вказав заощадження на суму трохи більше 1 мільйона гривень, включно із активами його дружини. 

За даними з ДРФО, а також згідно суми річного доходу, задекларованого в податковій декларації, подружжя у 2021 році отримало лише 650 тис. грн та 124 тис. грн від продажу 11 транспортних засобів.

Проте депутат за 2021 рік придбав 15 об’єктів нерухомості: 5 земельних ділянок, 5 квартир у Вінниці, квартиру та паркомісце в Києві, три будинки на Вінниччині. Ще одну квартиру у Вінниці купила його дружина. 

Крім того, того ж року депутат купив 11 автомобілів, загальною вартістю 15 мільйонів гривень. Щоб поставити ці автівки на облік він витратив ще 215 тисяч.

Загалом, за підрахунками НАЗК, законні активи та доходи подружжя складали 1,8 млн грн, але витратити їм вдалося набагато більше майже 27 млн грн.

«За результатами моніторингу виявлено ознаки корупційного кримінального правопорушення, передбаченого ст.368–5 КК України, що свідчить про незаконне збагачення на суму 25 млн грн.», - зазначають у НАЗК.


Теги: корупція

Переглядів: 1449
Поширень: 1

Останні новини