У Вінницькій МТГ створили третю ініціативну групу "Чиста водойма"

У Вінницькій міській територіальній громаді триває активна робота щодо створення ініціативних груп «Чиста водойма». Цього тижня така робоча група з’явилася і в Писарівці. У складі – місцеві жителі, чиї присадибні земельні ділянки прилягають до ставків. Про це повідомляє Вінницька міська рада.

В ході зустрічі фахівці департаменту економіки і інвестицій ВМР обговорили з учасниками ініціативної групи можливість використання наявних ставків з урахуванням дотримання Правил благоустрою ВМТГ, а також наведення ладу на водоймах та прибережних захисних смугах.

“Програмою розвитку аграрного сектору та забезпечення продовольчої безпеки ВМТГ на 2023-2025 роки”, яку затвердили наприкінці минулого року, було передбачено створення таких ініціативних груп, де люди будуть мати зацікавленість в тому, щоб всі наявні водні об’єкти були в гарному стані, а таких на території села Писарівка налічується 9 ставків", — зазначив радник міського голови з питань розвитку аграрного сектору Олександр Закорченний.

Як і передбачалося раніше, створення Ініціативних груп відбуватиметься шляхом проведення загальних зборів з подальшим підписанням Меморандуму про співпрацю та взаєморозуміння у сфері охорони довкілля, сторонами якого будуть Вінницька міська рада та ініціативна група «Чиста водойма».

"Відчутно, що працівники Вінницької міської ради зробили велику роботу в напрямку вивчення питання водокористування для того, щоб почути всіх і кожного. Зі свого боку ми теж зацікавлені в тому, щоб об'єкти водного фонду були в належному стані», — додав учасник зустрічі Олександр Заєць.

Начальниця відділу екологічної політики департаменту економіки і інвестицій міської ради Світлана Юзвак додала, що фахівці підрозділу вже розробили інформаційну довідку "Правила утримання прибережних захисних смуг". У майбутньому планують розробити інформаційні стенди до кожної водойми.

…Нагадаємо, на початку лютого цього року вже створено перші ініціативні групи «Чиста водойма» в с. Вінницькі Хутори. Учасники складають плани роботи та готуються до проведення загальних зборів.


Переглядів: 888
Поширень: 0

Останні новини